Rahvancıoğlu muhalefete yüklendi: Rejim muhalefeti "alternatif" olamaz

12 Mayıs 2022

Güncelleme: 12 Mayıs 2022

A
A

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, yaşanan hükümet krizi ile ilgili “çürümüş bir ceset” yorumu yaparken, Meclis’teki muhalefet partilerine de ağır eleştirilerde bulundu.

ZgotmplZ

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, son günlerde yaşanan hükümet krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rahvancıoğlu, ortada bir hukuk devleti veya halk iradesine dayalı bir yönetimin olmadığını, var olan düzeni yönetme iddiasında olanların da zaten halkın ihtiyaçları doğrultusunda bir politikayı değil, kendi kişisel veya partisel çıkarları, Türkiye ve ülkedeki sermaye odaklarının sıkıntılarını çözmek üzere yönetime aday oldukları yorumunu yaptı.

“HÜKÜMETTE KİMİN OLDUĞUNUN BİR ÖNEMİ YOK..”

Mayıs TV’ye konuk olan Ravancıoğlu, “Var olan rejim devam ettiği sürece bu yaşananlar değişmeyecektir, bu rejim çürümüş bir cesettir. Talepleri, programı ve pratikleri ile hangi sınıftan olduğunu açık açık ortaya koymayan rejim partileri aslında var olan durumun devamından yana olduğunu bize göstermektedir” dedi.

Halkın ekonomik sıkıntılarına işaret eden Rahvancıoğlu, “Bugün herhangi bir rejim partisiyle, var olan düzeni değiştirmeden, yapısal değişiklik ortaya koymadan, ultra zenginler karşısında halkı güçlendirmek için servet vergisi gibi kaynak yaratma yoluna gitmeden, özel sektörde sendikasız çalıştırılmanın yasaklanmasını önüne koyup işçi sınıfının geleceğini kendi ellerine almasını sağlayacak bir adım atmadan, asgari ücreti en düşük kamu maaşına eşitleyebilecek herhangi bir adım atmadan kurulacak hükümet bizim için kim gelirse gelsin aynıdır” açıklamasını yaptı.

“TEK ALTERNATİF EMEKÇİNİN ÖRGÜTLENMESİ”

Rahvancıoğlu, emekçi sınıfların kendi gündelik hayatlarında örgütlenip, kendi gündelik sorunları ile ilgili özne olması dışında, bu çarkı kıracak herhangi bir alternatif olmadığını, tek alternatifin de emekçi sınıfların örgütlenmesi olduğunu düşündüklerini belirtti.

Muhalefetin yetersiz olduğuna da değinen Rahvancıoğlu, rejim muhalefetinin egemenlere gerçek sorunların özüyle ilgili bir tehdit oluşturmadığını anlattı.  

Bugün, rejim muhalefeti rejim hükümetine bir alternatif değil, bir korku vermiyor diyen Rahvancıoğlu, rejim muhalefetinden korkuyor olsalar sırtlarını muhalefete dönüp birbirlerine yumruk sallamaz kenetlenirlerdi ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar