Polise çarpıp kaçan şahıs serbest bırakıldı

Kamalı Haber, 23 Şubat 2024

A
A

Girne’de trafik polisine çarparak yaralanmasına neden olan zanlı, yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de trafik polisine çarparak yaralanmasına neden olan tutuklu zanlı Z.Z., "katle teşebbüs, polisi görevinden men etme ve ciddi darp" suçlarından bugün Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

20 Şubat gecesi Tuğcu Sokak üzerinde meydana gelen olayda, ehliyetsiz olarak kullandığı araçla trafik kontrolünden kaçmak isteyen zanlı, yol içerisinde kendisine "Dur" ihbarı çeken trafik polisi H.Y.’ye kasten çarpmış, aracın ön kaputu üzerinde yaklaşık 15 metre sürüklendikten sonra yola düşen polis yaralanmıştı. 

Mahkemeye soruşturmaya ilişkin bilgi veren polis, olay sonrası polis memuru H.Y.’nin sol omuzu, sol eli, sol kalçası ve sol ayak kısmından ciddi bir şekilde yaralandığını, Girne Akçiçek Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonrası taburcu edildiğini anımsattı.

Zanlının aynı gün tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını ve mahkemeye çıkarılarak iki gün süre temin edildiğini kaydeden polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirterek, teminata bağlanmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkemeye heyeti, zanlının 10 bin TL nakit teminat yatırması ve bir milyon TL tutarında şahsi kefalet senedi imzalaması, ayrıca bir kefilin 200 bin TL kefalet senedi imzalaması, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün polise imza şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar