Polis 1. Müdür Yardımcısı net bilgileri paylaştı: Sahte reçete soruşturması şubata kadar sürecek

24 Kasım 2023

Güncelleme: 25 Kasım 2023

A
A

Sahte reçete soruşturması ocak ayının sonunda tamamlanarak Hukuk Dairesi'ne gönderilmesi hedefleniyor. Bugüne kadar 17'si doktor, 47'si eczacı, 3'ü eczane çalışanı, 1'i polis memuru ve 5'i de sivil olmak üzere 73 kişi tutuklandı.

ZgotmplZ
Ahmet Beşerler, 5 Nisan 2023 tarihinde Polis Genel Müdür I. Yardımcısı görevine getirildi.

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

13 Eylül'de başlayan sahte reçete soruşturmasıyla ilgili polisin tahkikatı sürüyor.

Tutuklanan zanlılara kelepçe takılması, soruşturma yelpazesinin genişlemesi, eski Başbakan Sibel Siber ve mevcut Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek'in aile yakınları, ileri yaşta olan ve kamuoyunda bilinen isimlerin de bu soruşturmalara dahil edilmesi, bazı kesimlerde kaygı yaratıyor. 

Ayrıca bugün, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği üyelerinden oluşan bir heyet, Polis Genel Müdürlüğü'ne giderek sahte reçete olaylarıyla ilgili olarak Sosyal Sigortalar Dairesi'ne de ''sahte olduğu iddia edilen reçeteleri incelemeden ödeme yaptıkları'' gerekçesiyle soruşturma açılması taleplerini yazılı olarak iletti.

Bu güne kadar bu konuyla ilgili pek çok dayanaksız haberler yayımlandı. Oluşan bilgi kirliliğinden dolayı vatandaşın soruşturmaya olan güveni sarsılmaya başladı.

Polisten kamuoyunu aydınlatan net bir açıklama yapılmaması da en büyük etkenlerden biri olarak görülüyor.

İlk defa sahte reçete soruşturmasıyla ilgili üst düzey bir isim, resmi verileri ve soruşturmayla ilgili bazı bilgiler paylaştı.

''SORUŞTURMA OCAK SONUNA KADAR SÜRECEK''

Polis Genel Müdürü 1'inci Yardımcısı Ahmet Beşerler, devam eden soruşturmanın ocak ayının sonuna doğru tamamlamayı hedeflediklerini ve dosyaları Hukuk Dairesi’ne göndereceklerini açıkladı.

Fakat, soruşturmanın seyrine ve bürokratik yapıya bakıldığın da şubat ayına sarkma ihtimali yüksek.

73 KİŞİ TUTUKLANDI

 Ahmet Beşerler detaylı bilgi vererek, toplamda 73 kişinin tutuklandığını söyledi. Bu kişilerin de 17'si doktor, 47'si eczacı, 3'ü eczane çalışanı, 1'i polis memuru ve 5'i de sivil.

Kendilerinde emare olduğu sürece soruşturmaya devam edeceklerini vurgulayan Beşerler, ayrıca, soruşturmaya 10 kişilik bir ekiple başladıklarını, şu an ise 20 kişiden oluşan bir ekibin soruşturmayı sürdürdüğünü de belirterek ''mahkum olana kadar elbette herkes suçsuzdur ama delil ışığında gereğini yapmak da polisin görevidir'' dedi. 

KELEPÇE TAKILMASI...

Tutuklanan zanlılara kelepçe takılmasına da açıklık getiren Ahmet Beşerler, tutuklamaları talimata göre yaptıklarını ifade ederek, ''Kimin ne şekilde nasıl tutuklanacağı talimatta belirlendi. Bu talimat polise kelepçe kullanma yetkisi de veriyor. Bu gibi görevler yasayla yapılamaz.''  dedi. 

Beşerler bu açıklamaları Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde Polis Genel Müdürlüğü bütçe görüşmelerinde CTP Milletvekili Sami Özuslu'nun sorusu üzerine yaptı.

CTP TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi, "reçete yolsuzluğu" soruşturmasının, tam bir kabusa dönüştüğünü, 100 binden fazla sigortalı hastanın ortada bırakıldığını savunarak tepi göstermişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar