PGM'ye Türkiye desteği sürüyor: 12 yeni araç hibe edildi

25 Ocak 2024

Güncelleme: 25 Ocak 2024

A
A

PGM'yi günün koşullarına uygun, daha modern ve çağdaş hale getirmek amacıyla hazırlanan güçlendirme projesi kapsamında, TC tarafından hibe edilen 12 araç ve çeşitli malzeme, bugün törenle teslim edildi.

ZgotmplZ

Polis Genel Müdürlüğü (PGM), Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile finanse edilerek, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi kanalıyla satın alınan araçlarla, araç filosunu güçlendirdi.

PGM'YE TOPLAMDA 12 ARAÇ VE MALZEME HİBE EDİLDİ

Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle, KEİ tarafından PGM’ye hibe edilen, 7 adet panel van tutuklu sevk aracı, 2 adet çift kabin arazi aracı ve 1 adet suv tipi cip araç olmak üzere toplam 10 adet araç teslim edildi.

Törende ayrıca, polisiye olaylara ilk müdahalede ve kriminal olayları incelemede kullanılmak üzere, 2 adet polis motosikleti ile motosiklet sürücü kıyafeti, laboratuvar, olay yeri inceleme, fotoğrafçılık ve bomba imha malzemeleri, Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Genel Müdürlüğü’ne hibe edildi.

Polis Genel Müdürlüğü’nde yer alan Araç ve Malzeme Teslim Töreni’nde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu araç anahtarlarını, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’ye teslim etti.

KONUŞMALARDA "KARDEŞLİK" VURGUSU

Törende konuşan Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, "KKTC PGM olarak bizler bu konuda çok şanslıyız. Anavatanımız, emniyet genel müdürlüğü başta olmak üzere tüm kurumları ile her koşulda yanımızda olmaya devam ederek, halkımızın huzur ve güvenliğinin en iyi şekilde sağlanması ve  polis teşkilatının güçlenmesi için her türlü katkıyı bizden esirgememektedir." dedi.

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında kardeşlik hukuku olduğunu ve bir karşılığa dayanmadığını kaydetti.

15 ADET BİNEK ARAÇ DAHA YOLDA

Türk polisinin, KKTC polisinin, korkusuz gözü pek vicdanlı çalışkan disiplinli olduğunu kusursuz iş birliğinin süreceğini vurgulayan Feyzioğlu, PGM’ye 15 adet binek araç ihalesinin tamamladığını ve 120 gün içinde KKTC halkının hizmetine sunulacağını da söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar