Patronu çalışma izni yapmayınca cezaevine gönderildi

3 Nisan 2024

Güncelleme: 3 Nisan 2024

A
A

Ülkede ikamet izinsiz olarak yaşayan bir kişi, giriş-çıkış belgesi almak için polis tarafından tespit edilerek tutuklandı.

ZgotmplZ

KKTC'de ikamet izni olmadan yaşayan İ.N., mahkemeye çıkarıldı.

Polis, İ.N'nin ülkeye vizesiyle giriş yaptıktan sonra 150 günden fazla izinsiz olarak kaldığını ve G.K. adlı şahsın yanında çalıştığını belirtti.

İ.N ise kendisini kandırıldığını söyleyerek savunma yaptı.

Mahkemede konuşan zanlı İ.N., “G.K., çalışmam için beni Türkiye’den getirtti. Çalışma izni işlemlerini başlattım dedi. Onun yanında 3 ay çalıştım ama sürekli beni oyaladı. Çalışma iznim çıkmayınca iş yerinden ayrıldım. Kardeşimin yanında kalmaya başladım. Son 2 aydır işsiz ve parasızım. Ülkeden cezaya düştüğüm için çıkış yapamadım yoksa geri gelemeyecektim. Önceki gün G.K. beni aradı ve çalışma iznimin çıktığını söyledi. Yanına gittim bana bir evrak imzalattı. Bana polise git, giriş-çıkış belgesi al, gel dedi. Polise gidince tutuklandım. Sadece ben değil iki kişi daha bu şekilde mağdur oldu. Onlar cezaya düşüp, ülkeden vize borcuyla ayrıldı. Ama ben kalmak istiyorum.” dedi.

Mahkeme, İ.N'nin 20 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderme kararı aldı ve G.K. ile ilgili polis soruşturması başlatılmasını emretti. İkamet izinsizliğin ciddiyetine vurgu yaparak, suçun artan bir sorun olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar