Özuslu, Türkiye'ye sokulmayan Kıbrıslı Türkler konusunda hükümet ve büyükelçiyi "üç maymun"u oynamakla suçladı

11 Nisan 2024

Güncelleme: 11 Nisan 2024

A
A

CTP Milletvekili Özuslu, TDP Mali Sekreteri Hınçal'ın Türkiye'ye girişine izin verilmemesine ilişkin hükümeti eleştirerek, "suskun kalanlara yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mali Sekreteri Evrim Hınçal, tatil için gittiği Türkiye'ye gerekçe gösterilen güvenlik kodu nedeniyle alınmamasına; kendisi ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı'dan sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Sami Özuslu da tepki gösterdi. 

Özuslu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye girişi yasaklanan Kıbrıslı Türkler konusunda, hükümetin herhangi bir girişimde bulunmamasını eleştirerek, "TC - KKTC ilişkileri bugüne kadar hiç bu kadar kötü, bu denli acıtıcı, böylesine kırıcı hale gelmemişti. Suskun kalanlara, üç maymunu oynayanlara, hatta içten içe 'oh' çekenlere yazıklar olsun" yorumunu yaptı.

Özuslu'nun "Hükümet ve Elçi 'üç maymun'u oynamaya devam ediyor" başlığı ile yaptığı paylaşım şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından 2021'den bu yana Kıbrıslı Türklere uygulanan ülkeye giriş yasağı konusunda Ünal Üstel Hükümeti de, TC Lefkoşa Büyükelçisi de üç maymunu oynuyor. 

Bundan 5 ay önce, 14 Ekim 2023 tarihinde CTP Grubu'nun tamamı ve iki de bağımsız milletvekilinin imzasıyla verdiğimiz, "Bazı KKTC Yurttaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’ne Girişine İzin Verilmemesinin Nedenlerinin ve Bu Sorunun Çözüm Yollarının Araştırılması” hakkında Araştırma Komitesi kurulması" önerisi UBP ve ortakları tarafından reddedilirken, Üstel "konuyu üzerine aldığını, Türkiye hükümetiyle temas kurup muhalefeti de bilgilendireceğini" söylemişti. 

İki ay sonra, 14 Aralık 2023 günü yine meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sürerken konuyu tekrar gündeme getirmemiz üzerine Üstel bu sefer, "Türkiye Hükümeti ile gerekli yazışmaları yaptığını" iddia etmiş, yakında kamuoyuna bilgi vereceğini ifade etmişti. 

Aradan yine aylar geçti, Üstel bir kez daha sözünü tutmadı, bu konuda hiç bir şey yapmadığı ortaya çıktı ve bir Kıbrıslı Türk daha Türkiye'ye giremedi. 

TDP MYK üyesi Evrim Hınçal, eşi ve 4 yaşındaki çocuğuyla birlikte İstanbul Havaalanı'nda trajik saatler yaşadıktan sonra Kıbrıs'a geri gönderildi. Bugüne kadar Türkiye hükümetinin G82 ve N82 kodlarını gerekçe göstererek geri gönderdiği KKTC yurttaşlarının sayısı 13'e yükseldi. Geriye kalanlar ise "Acaba sırada kim var? Ben de gitsem geri çevrilir miyim?" kaygısıyla yaşamaya devam ediyor. 

UBP-DP-YDP üçlüsü ise hala "Üç Maymun"u oynuyor. Ünal Üstel, Fikri Ataoğlu, Erhan Arıklı, oturtuldukları koltukları kaybetme korkusuyla kendi yurttaşlarının hakkını aramıyor, aramasına da engel çıkarıyor. 

Diğer yandan KKTC iç işleriyle ilgili her Allahın günü beyanatlar veren, nutuklar sallayan TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da bu konuda ağzını bir türlü açmıyor. Sanki KKTC yurttaşlarını ülkesine sokmayan Türkiye değilmiş ve de N82/G82'ye takılanlara "gidip ülkenizdeki TC elçiliğiyle görüşün" denmiyormuş, elçiliğe başvuranlara 'ölü taklidi' yapılmıyormuş gibi davranıyor. 

TC - KKTC ilişkileri bugüne kadar hiç bu kadar kötü, bu denli acıtıcı, böylesine kırıcı hale gelmemişti. Suskun kalanlara, üç maymunu oynayanlara, hatta içten içe 'oh' çekenlere yazıklar olsun!"

TDP Mali Sekreteri Evrim Hınçal ve ailesi, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve ailesiyle birlikte bayram tatili için Türkiye'ye gitmiş; Hınçal, İstanbul'da N82 güvenlik kodu gerekçe gösterilerek ülkeye alınmamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar