Özersay'ın çağrısı sonrası Meray Dürüst görevden alındı

29 Şubat 2024

Güncelleme: 1 Mart 2024

A
A

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay'ın çağrısı sonrası, tutuklanan ve daha sonra teminatla serbest bırakılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst görevden alındı. Dürüst 2 yıl önce bu göreve getirilmişti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

"Sahte diploma ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst görevden alındı.

3'lü kararnameyle görevden alınan Meray Dürüst 21 Ocak 2021 tarihinde bu göreve getirilmişti.

Geçtiğimiz haftalar aynı suçlamadan tutuklanan Kooperatif Şirketler Mukayyitti Çelebi Ilık da görevden alınmıştı.

ÖZERSAY: GÖREVDEN ALINMALI, PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Halkın Partisi Kudret Özersay, dün yaptığı açıklamada, Meray Dürüst'ün görevden alınmasını istemişti.

Özersay, ısrarla talepte bulunmalarına rağmen daha önce tutuklanan ve teminatla serbest kalan Kooperatif Şirketler Mukayyitti Çelebei Ilık için 10 gün boyunca sessiz kalındığını belirterek, sürekli olarak konunun takipçisi olduklarını ve sonunda mukayyittin görevden alındığını ifade etmişti.

Kudret Özersay tutuklanan ve hakkında polis soruşturması devam eden bakanlık müdürünün de aynı şekilde görevden uzaklaştırılması gerektiğini açıklamıştı.

Özersay, bu durumun adil olmayacağını ve farklı siyasi parti mensuplarıyla ilgili olaylara farklı şekilde mi yaklaşılacağını sorguladı. Son olarak, sessiz kalmayacaklarını ve konunun peşini bırakmayacaklarını belirterek, harekete geçme çağrısında bulundu.

TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Meray Dürüst tutuksuz yargılanıyor.

Eski bakan ve aynı soruşturmadan tutuklu bulunan Kemal Dürüst'ün eşi olan Meray Dürüst, 22 Şubat'ta tutuklanarak çıkarıldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nce, yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 100 bin TL teminat yatırmasına, iki kefilin de 750’şer bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verilerek 26 Şubat'ta serbest kalabilmişti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar