Özersay'dan UBP'li vekillere mesaj: Hükümet kurma görevi verilirse almayın

4 Mayıs 2022

Güncelleme: 4 Mayıs 2022

A
A

Özersay, UBP'li vekillere seslenerek, üstü kapalı olarak "hükümet kurma görevi verilirse almayın" mesajı gönderdi.

ZgotmplZ Halkın Partisi / Facebook

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümet kurma çalışmalarının yeniden başlatılması olasılığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hükümet kurma görevinin Ulusal Birlik Partili (UBP) bir milletvekiline tevdi edilebileceği ihtimaline işaret eden Özersay,  UBP'lilere seslenerek, hükümet ya da bakan olabilmek adına "demokratik teamüllere aykırı" hareket etmemelerini istedi.

Özersay, paylaşımında şunları kaydetti:

"Siyasi partiler demokratik teamüllere aykırı şekilde sırf hükümette olmak için temsil ettikleri iradeyi bir kenara koyarlarsa ve bir duruş sergilemezlerse, orta ve uzun vadede bunun bedeli ağır olur. TEMSİL etmek için aldığınız iradeyi sırf hükümet olmak, sırf bakan olabilmek için TESLİM ederseniz bileceksiniz ki bir sonraki eşikte sıra size gelecektir.

Geçmişte bu konularda duruş sergilediğimizde milletvekillerimizin istifa ettirilmesini yaşadık ve bir bedel ödedik ama bize emanet edilen iradeye ihanet etmedik. Evet demokrasilerde çareler tükenmez ama bu cümle demokratik teamüller içerisinde kaldığınız sürece doğrudur… Aksi, eğreti ve temsiliyet problemi olan hükümetler doğurur, çok gitmez, olan Halka ve ülke demokrasisine olur.

Üç gün önce hükümeti kurma görevi UBP’de parti başkanı dışından bir vekile verilir ve aynı UBP-DP-YDP hükümeti kurulursa şaşırmam demiştim. Öyle anlaşılıyor ki bu yönde kulis çalışmaları hız kazandı. Demokratik teamüllere aykırı böyle bir yapı ülke demokrasisine yeni bir darbe vuracak, devlete dair değerlerin altı daha da oyulmuş olacaktır."

DP VE YDP GÜVEN OYLAMASI ÖNCESİ HÜKÜMETTEN ÇEKİLMİŞTİ

29 Nisan'da toplanan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ile Demokrat Parti (DP) kurulları, 25 Nisan’da kurulan UBP-YDP-DP hükümetine 30 Nisan'da yapılması planlanan güven oylamasında, güvenoyu vermeme kararı almıştı. Partilerden yapılan açıklamada, güvenoyu vermeme gerekçesi olarak, DP ve YDP’nin birlikte hazırladığı 100 günlük eylem planının UBP tarafından imzalanmaması gösterilmişti. 

Bunun üzerine Başbakan Faiz Sucuoğlu, 30 Nisan günü hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuştu. Hükümetin istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni hükümet kurulana kadar mevcut hükümetin göreve devam etmesini istemişti.

UBP, GENEL BAŞKAN DIŞINDAKİ BİR İSME GÖREV VERİLMESİNE SICAK BAKMIYOR

UBP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), kurulacak yeni hükümetin oluşumu için Sucuoğlu’na görev verilmesi tavsiye kararı üretmişti. Son karar UBP Parti Meclisi'nce alınacak.

MYK toplantısı sonrası açıklamada bulunan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, genel başkan haricinde UBP’nin başka bir vekiline hükümeti kurma görevinin verilmesini UBP’nin kabul etmeyeceğini ifade etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar