Özersay, polis soruşturmasının ilerlemesini istiyor

25 Mart 2024

Güncelleme: 26 Mart 2024

A
A

Başbakan Üstel’in adalet karşısında kimsenin ayrıcalığı olamayacağı sözlerine karşılık HP lideri Özersay, “samimiyse kendisine yakın isimlerle partisinden milletvekilleri hakkındaki polis soruşturmalarının ilerlediğini görmek istiyoruz'' dedi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Başbakan Ünal Üstel’in adalet karşısında kimsenin ayrıcalığı olamayacağını ifade ettiğini belirterek, “Bu açıklamasında samimiyse kendisine yakın isimlerle partisinden milletvekilleri hakkındaki polis soruşturmalarının ilerlediğini görmek istiyoruz” dedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Başbakan Ünal Üstel’in adalet karşısında kimsenin ayrıcalığı olamayacağını belirttiği açıklamasını değerlendirerek, bu sözlerin samimiyetine dikkat çekti. Özersay, Üstel'in yakın isimleriyle partisinden milletvekilleri hakkındaki polis soruşturmalarının ilerlemesini beklediklerini ifade etti.

Özersay, yaptığı açıklamada Başbakan Üstel’in partisine mensup bazı üst düzey bürokratlarla milletvekilleri ve kendisine yakın olan bazı kişilerin sahte diploma aldıklarının bilindiğini iddia etti. Ancak bu kişiler hakkında henüz polis soruşturmasının başlatılmadığını ve ilerletilmediğini söyledi.

Başbakan Üstel’e yakınlığıyla bilinen bazı kişilerin sahte diploma ve benzeri konularda polis soruşturmasından kaçmak için yurt dışına gittikleri iddialarını da dile getiren Özersay, bu durumun varlığı halinde, bu kişilere yönelik koruma ve kollamanın gerçek anlamda ayrıcalık olduğunu vurguladı.

Özersay açıklamasında, daha önce Başbakan Üstel'e çağrı yaparak partisinin milletvekilleri hakkında polis soruşturması olduğunu ve dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet demeleri gerektiğini belirttiklerini hatırlattı. Ancak bu konuda Üstel'den herhangi bir yanıt alamadıklarını ifade etti ve şimdi ise kimseye ayrıcalık yapılmayacağını söyleyen Üstel'e dokunulmazlıklar konusunda bir adım atma çağrısını yineledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar