Özersay ilk kez MYK'da açıkladı: Israr ve takibimizle, Arıklı'nın şirketlerinin vergi borcunun bir kısmı devlete ödendi

17 Nisan 2024

Güncelleme: 17 Nisan 2024

A
A

HP lideri Özersay, ısrar ve takipleri sonucu, Erhan Arıklı'nın servetinin kaynağı gösterdiği şirketlerinin vergi borcunun bir kısmının devlete ödendiğini açıkladı.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, servetindeki artışı beyan etmeyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın, servetinin kaynağı olarak gösterdiği şirketlerinde kendilerinin başvurusu üzerine başlatılan vergi incelemesinin ardından, bazı şirketlerinin devlete vergi borcu olduğunun ortaya çıktığını, takip ve ısrarları sonucundaysa dün itibarıyla bu vergi borcunun bir kısmının devlete ödendiğini açıkladı.

MYKibris.com canlı yayınında Haber Müdürü Ramazan Adnan'a açıklamalarda bulunan Özersay, ilk kez kamuoyuyla paylaştığı konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Erhan Arıklı, Ulaştırma Bakanı olarak servetinde artış olmasına rağmen bunu beyan etmemişti ve yasayı ihlal etmişti. Biz bunu gündeme getirdik, suç duyurusunda da bulunduk. ‘Yasayı bilmiyorum’ deyip, özür dileyip sonradan yasayı ihlal ederek mal beyanında bulundu. Yapmış olduğu mal beyanından o serveti nereden bulduğunu izah edemedi ya da şu şekilde izah etti; ‘Şirketlerimiz vardı bizim, şirketlerimizden elde ettik.’ dedi. ‘Peki’ dedik biz de… O şirketler üzerinden, Şirketler Mukayyitliği’nden, şirketlerin hisse ortaklarını da bularak, 5-7 tane şirket olduğunu tespit ettik. Bunları götürüp Maliye Bakanlığı’na başvurduk. Maliye Bakanlığı’na şunu sorduk; ‘Bu şirketler bu servetin kaynağı ise, bu şirketler iyi kar getiriyor demektir. İyi kar getirdiyse ne kadar vergi verdi bu şirketler?’ diye sorduk. Günün sonunda Maliye Bakanlığı bize, sayın Erhan Arıklı ve şirketleri ile ilgili olarak bir vergi incelemesi başlatıldığını söyledi. Ardından bir dilekçe daha yaptık; ‘Ne oldu bu incelemesinin sonucu?’ diye sorduk. Aldığımız yanıt şu oldu; ‘Sayın Erhan Arıklı’nın hissesi bulunan bazı şirketlerin devlete vergi borcu olduğunu öğrendik.’ Bu takibimiz ve ısrarımız sonucunda dün itibarıyla öğrendik ki, bu vergi borcunun bir kısmı devlete gidip ödendi. Fena mı oldu? Sayın Arıklı ne diyordu? ‘Maliye’de, devlette, bütçede para yok ki bu yolları yapalım’ diyordu. Bir nebze onun da bir katkısı olacak bu saatten sonra diye düşünüyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar