Özersay ''ihalesiz sözleşme uzatımını'' Ombudsman'a taşıdı

22 Kasım 2023

Güncelleme: 22 Kasım 2023

A
A

HP Genel Başkanı Özersay ''eski eserler tarafından kiraya verilen ve süresi biten bazı yerlerin ihaleye çıkılmadan uzatıldığı gerekçesiyle Ombudsman'a başvurarak şikayette bulundu.

ZgotmplZ

Kudret Özersay, eski eserler tarafından kiraya verilen yerlerin sözleşme süresi bittiğinde ihaleye çıkma zorunluluğu olduğunu, süresi biten bazı kiralar ihaleye çıkılmadan uzatıldığını'' öne sürerek girişimde bulunacaklarını açıklamıştı.

OMBUDSMAN'A BAŞVURDU...

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Turizm ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi'nin kamu ihale yasasına aykırı olarak ihalesiz işler yaptığı iddiasıyla Ombudsman'a resmi başvuru yaptıklarını ve şikayette bulunduklarını açıkladı.

Özersay, devlet tarafından yapılacak kiralamaların Kamu İhale Yasası kapsamına girmesi gerektiğini, Başsavcılığın bu konuda net hukuki görüşü olmasına rağmen Turizm ve Çevre Bakanlığı'nın hukuksuzluk yaptığını ileri sürdü.

2016 Kamu İhale Yasası'na göre yeni yapılacak kira sözleşmelerinde veya süresi biten kira sözleşmelerinin uzatılmasında yeniden ihaleye çıkılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu süreçte başvurmak isteyen diğer kişilere eşit fırsat verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Özersay, ihalesiz yapılan işlerin hukukun ayaklar altına alınması anlamına geldiğini ifade ederek, Halkın Partisi olarak hukukun üstünlüğünü önemsediklerini ve benzer hukuksuzluklara geçit vermemek için her yolu deneyeceklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar