Özersay, daha farklı ve yaratıcı çözüm yollarının aranmasını istiyor

13 Mart 2024

Güncelleme: 13 Mart 2024

A
A

Holguin Cuellar ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan HP Genel Başkanı Özersay memnuniyetini dile getirerek, Ada'da kabul edilebilir ve yaşanabilir bir çözüm için farklı ve yaratıcı yaklaşımların gerekliliğine vurgu yaptı.

ZgotmplZ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, Ada'daki temasları kapsamında bugün siyasi partilere ziyarette bulundu.

Holguin Cuellar ve heyeti  Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Halkın Partisi (HP) yöneticileriyle bir araya geldi.

ÖZERSAY, YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay  BM Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Özersay’a görüşmede eşlik eden HP  heyetinde Merkez Yürütme Organı üyeleri Ahmet Tokatlıoğlu, Çağın Çağatay Karataş ve Özgül Ezgin ile Dış Politika Danışmanı Serhat Kotak yer aldı.

Özersay, HP Genel Merkezi’nde yer alan, HP heyeti ile BM heyetinin de yer aldığı görüşmede ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini belirtti.

''DAHA YARATICI YAKLAŞIMA İHTİYAÇ VAR''

Adada karşılıklı kabul edilebilir ve yaşayabilir bir çözümden yana olduklarını ifade eden Özersay, bunun için şimdiye kadar izlenen yoldan daha farklı ve yaratıcı yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çektiğini vurguladı.

Özersay, görüşmeyle ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs konusunun sadece adadaki iki toplum arasındaki bir sorun olmaktan ziyade, birçok ülkenin dâhil olduğu uluslararası bir sorun olduğu, tarafların kapsamlı çözüm müzakeresine oturabilecekleri ortak zemini bekleyerek zaman kaybedilemeyeceği ve ‘anı yakalama’ ilkesiyle bugünden tarafların kazanımlar elde edebilecekleri işbirliği mekanizmaları üzerinde çalışılması gerektiği açıktır. Halkın Partisi (HP)’nin Kıbrıs konusunda uzun zamandır ortaya koyduğu pragmatik işbirliği modeli, bugün içerisinde bulunduğumuz çıkmazdan kurtulmanın yoludur. Halkın Partisi Birleşmiş Milletler ile sürekli istişare içerisinde kalarak sorunlara aklıselim yaklaşımlarla makul çözümler bulmak için çalışmaktan yanadır”.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar