Özerdağ ve Şefik, Meclis Başkanı Töre'yi ziyaret etti

7 Mayıs 2024

Güncelleme: 7 Mayıs 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'yi ziyaret eden Narin Ferdi Şefik, suç oranlarının artması ve yargıdaki yoğunluğa dikkat çekti. Töre ise suç oranlarındaki artış konusuna ilişkin hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını savundu.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yüksek Adliye Kurulu'nun kararıyla Yüksek Mahkeme Başkanlığı'na seçilen Bertan Özerdağ'ı ve görevi devredecek Narin Ferdi Şefik'i Meclis Şeref Salonu'nda kabul etti.

Narin Ferdi Şefik, suç oranlarının artması ve yargıdaki yoğunluğa dikkat çekerek, bu konuda ilgili değişikliklerin yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Anayasa'da değişiklik yapılması ve yargının ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini belirtti.

Şefik ayrıca, Anayasa'da birçok konuda değişiklik yapılması gerektiğini de ifade ederek, yargının düzenli işleyebilmesi için ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini, yargıç sayısı, bina ve personel eksikliklerinin olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise suç oranlarındaki artış konusuna ilişkin hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını, tüm ilgili kurumların ve paydaşların üzerine düşeni yapma gayretinde olduğunu, Polis teşkilatının denetimlerini artırdığını söyledi.

Suç oluşumunun önceden önlenmesi için daha sıkı çalışmaların şart olduğunu belirterek, Meclis olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi. Anayasa'da yapılması gereken değişiklikler konusunda ise önceki referandumların sonuçlarını değerlendirerek halkın detaylı şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Şefik'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Töre, yeni görevinde başarılar diledi.

Ayrıca, Yüksek Mahkeme Başkanı olarak atanacak olan Bertan Özerdağ'ı da tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Özerdağ'ın sadece Yüksek Mahkeme Başkanı olarak değil, aynı zamanda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı gibi diğer önemli görevleri de icra edeceğini belirtti.

 Yüksek Adliye Kurulu'nun 26 Nisan tarihli kararıyla Yüksek Mahkeme Başkanlığı'na seçilen Bertan Özerdağ, 16 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığında yapılacak törenle görevi devralacak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar