Özel sektör üzerine düşeni yaptı, sıra hükümette... Üstel Şampiyon Melekler Köyü'nde...

17 Kasım 2023

Güncelleme: 17 Kasım 2023

A
A

Başbakan Ünal Üstel, yaşamın başladığı Şampiyon Melekler Köyü'nü ziyaret etti. Özel sektörün imzalanan protokol uyarınca söz verdiği 500 konteyner evi tesliminin arından sıra hükümetin yaptıracağı evlere geldi.

ZgotmplZ

Türkiye'de bulunan Başbakan Ünal Üstel bu sabah Hatay'ın İskenderun ilçesine geçti.

Başbakan Üstel, eşi Zerrin Üstel ve beraberindeki heyet, İskenderun Belediyesi Rauf Raif Denktaş Parkı yerleşkesi içerisine kurulan Şampiyon Melekler Köyü’nde yaşayan depremzedeleri ziyaret etmek amacıyla bu sabah İskenderun’a gitti.

Üstel, Şampiyon Melekler Köyü’nü ziyareti öncesi Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ziyaret etti.

Başbakan Üstel'e KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ve Durali Güçlüsoy, Başbakan Siyasi Danışmanı Özdemir Tokel, Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu üyeleri olan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer eşlik ediyor.


Türkiye’de yaşanan 6 Şubat depremlerinin ardından, 50’ye yakın örgütün yer aldığı Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu, Türkiye'deki depremzedelere konteyner ev yapılması için adım atmış ve bu çerçevede hükümet ile Türkiye’de depremden etkilenenlere yönelik bin konteyner evden oluşacak bir köy kurulması için protokol imzalamıştı.

Kurulacak yaşam alanına ise Adıyaman’da İsias Otel’de hayatını kaybeden KKTC vatandaşları anısına "Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Köyü" isminin konmasına karar verilmişti.

Konteyner evlerin 500'ünü özel sektör, 500'ünü de devlet üstlendi.

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu hedeflediği 500 adet yaşam evini tamamlayarak, teslim etmişti. Ardından, İskenderun Rauf Raif Denktaş Parkı yanındaki Şampiyon Melekler Köyü’ne tahsis edilen alana kurulan yaşam evlerine depremzede aileler yerleştirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar