Özdenefe TÜRKPA toplantısında konuştu: En çok kadınlar etkileniyor...

22 Kasım 2023

Güncelleme: 23 Kasım 2023

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe Kürşat, Antalya'da TÜRKPA üyesi ülkelerin katıldığı "Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi" konulu uluslararası toplantı da konuştu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen "Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi" konulu uluslararası toplantı kapsamında, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi ülkelerin ihtisas komisyonları bir araya geldi.

Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC ve Türkiye'den parlamenterler, Belek Turizm Merkezi'ndeki toplantıda kadın erkek fırsat eşitliğini ele aldı.

Toplantının bir bölümünde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek'in liderliğinde "Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi" konulu oturum düzenlendi.

Atabek, toplantıda bireysel tecrübelerin paylaşımının önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin geniş coğrafyasında farklı kadın hikayelerinin bulunduğunu belirtti. "Kırsaldaki kadınlarımızın da hikayelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz" diyen Atabek, şehirli ve kırsal kesimdeki kadınların benzer öneme sahip olduğunu ifade etti.

FAZİLET ÖZDENEFE: EN ÇOK KADINLAR ETKİLENİYOR

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe Kürşat da Kovid-19 salgını döneminde işsizlik ve ekonomik koşullardan en çok kadınların etkilediğini ifade etti. Eğitimli, üniversite mezunu kadınların da işsiz kaldığını vurgulayan Kürşat, hastaların, çocukların, engellilerin bakımında da kadınların rol üstlendiğini söyledi.

Ayrıca toplantıya UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay da katıldı.

Kırgızistan Parlamentosu Sosyal Politikalar Komite üyesi Gulsharkan Kultaeva ise ülkelerinde kadın hakları ve uluslararası sözleşmelere uyulması konusuna büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Azerbaycan Milli Meclisi Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Komitesi Başkanı Hicran Hüseynova, kadınların savaş bölgelerindeki mağduriyetlerinin giderilmesi ve haklarının korunmasının önemine dikkat çekti. Karabağ Zaferi'nin dünya çapında önemli bir kazanım olduğunu belirten Hüseynova, Azerbaycan'da kadın politikalarının güçlendirilmesine vurgu yaptı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar