Orman yok olurken, hayvanların çığlıklarını duyuyoruz

24 Haziran 2022

Güncelleme: 24 Haziran 2022

A
A

Salı günü başlayan ve Kıbrıs’ın yaşadığı en büyük yangın felaketlerinden biri olan yangında bugün 4’üncü gün. İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, yangının son durumu ile ilgili bilgi verdi.

ZgotmplZ

Mersinlik köyü civarında Salı günü başlayan ve Kıbrıs’ın yaşadığı en büyük yangın felaketlerinden biri olan yangında bugün 4’üncü gün.

Dün gece yangın, rüzgarın şiddetini artırmasıyla Kantara ormanına doğru yönelmesi, büyük korku yarattı. Ancak korkulan olmadı. Kara ekiplerinin olağanüstü çalışması ile yangının Kantara’ya geçişi engellendi.

Bugün 4’üncü gününe girilen felakette, havanın aydınlanmasıyla hava araçları yeniden söndürme çalışmalarına başladı.

“YOĞUN ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ”

Bölgede oluşturulan kriz merkezinde BRT‘ye son durumu değerlendiren Tarım Bakanı Dursun Oğuz, dün geceki yoğun çalışmaların sonuç verdiğini ve yangının Mersinlik köyü ile  Ardahan yolunun doğusuna geçişinin önlendiğini söyledi.

Bakan Oğuz, gün içinde soğutma çalışmalarına ağırlık verileceğini ve hava araçlarının da gelmesiyle bölgenin tamamen soğutulmasını hedeflediklerini kaydetti.

"HAYVANLARIN ÇIĞLIKLARINI DUYUYORUZ"

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu da SİM TV’ye şu anki durumla ilgili bilgi verdi. Sabah 7:30 itibarıyla havadan söndürme çalışmalarına 2 helikopter ve 2 uçakla başlandığını söyleyen Toroslu, “En büyük tesellimiz şu ana kadar insan can kaybının olmaması. Giden başka canlar da var. Orman yanarken, eko sistem yok olurken, orada yaşayan canlıların çığlıklarını duyuyoruz. Bu inanılmaz üzüntü veriyor” dedi.

"YANGIN SAHİL KESİMİNDE"

Yangının son durumu ile ilgili de bilgi veren Toroslu, yangının Mersinlik’in kuzeybatısında sahil kesimine doğru yön aldığını belirtti.

Toroslu, “Tatlısu köyüne oldukça uzak. Mersinlik köyüne ise 3 kilometre uzaklıkta. Bir sıkıntı yok şu an. Rüzgarın yönünün değişmesiyle her şey değişiyor” dedi.  Toroslu, dün gece  500-600 dönüm dolaylarında arazinin kaybedildiğini belirtti

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ
2 ZgotmplZ
3 ZgotmplZ
4 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar