''Örgütlü çete'' vurgusu: KSTU yönetimi peşini bırakmıyor!

8 Mayıs 2024

Güncelleme: 9 Mayıs 2024

A
A

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, 9 kişi hakkında şikayetle başlayan soruşturmada bugüne kadar 30 kişinin tutukladığını açıkladı. 17 farklı şikayete ilişkin 3 binin üzerinde doküman ve kanıtın polise teslim edildiği belirtildi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yolsuzluk ve sahte diplomalarla ilgili soruşturma sürüyor.

Bugüne kadar aralarında üst düzey isimlerinde olduğu onlarca kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturma YÖDAK'a kadar uzamış, kurumun başkanı Turgay Avcı rüşvet suçlamasıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarıldıktan kısa bir süre sonra istifa etmişti.

Üniversiteyle ilgili soruşturma devam ederken, tutuklamaların devam etmesi bekleniyor.

KSTU'DAN AÇIKLAMA

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi yazılı açıklama yaparak soruşturmaların devam edeceği sinyalini verdi.

Üniversite içerisindeki örgütlü çeteye vurgu yapılan açıklamada, bugüne kadar 30 kişinin tutuklandığı belirtildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDECEK

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, üniversite içinde yaşanan usulsüzlüklerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak soruşturmanın devam edeceği sinyalini verdi.

ÖRGÜTLÜ ÇETEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, Üniversite Yönetimi'nin yaşanan usulsüzlükleri tespit ettiği ve 5 Şubat 2024 tarihinde KKTC Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Birimi'ne yazılı şikayette bulunduğu belirtildi. Şikayetin ardından, mali alanda yapılan yolsuzluklar ve akademik alandaki usulsüzlüklerin belgeli bir şekilde tespit edildiği ve örgütlü çete şeklinde hareket eden 9 kişi hakkında şikayette bulunulduğu ifade edildi.

30 KİŞİ TUTUKLANDI

Ayrıca, yargısal sürecin ve ayrıntılı araştırmaların devam etmesiyle yeni tespitlerin ortaya çıktığı ve 30 kişinin tutuklu yargılanması sürecinin başladığı belirtildi. Örgütün çökertilmesine ilişkin çalışmaların, Kolluk kuvvetleri ile iş birliği içerisinde şeffaf bir ortamda 95 gündür devam ettiği, 117 farklı şikayete ilişkin 3 binin üzerinde doküman ve kanıt polise teslim edildiği belirtildi.

Bu sürecin sonunda Kuzey Kıbrıs üniversiteleri her bakımdan temizlenmiş ve itibar kazanacağı, YÖĶ ve YÖDAK ile izlenebilir ve denetlenebilir sayısal bir kayıt sistemini de devreye almak için çalışıldığı vurgulandı.

Üniversite yetkilileri, yaşanan olayların ahlaki bir sorun ve vicdani bir sorumluluk olduğunu belirterek, hukuki sürecin sonuna kadar devam edeceklerini ifade ettiler. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin siyasi iradesine, Kolluk Güçlerine, İdari Yetkililere ve Güzelyurt halkı başta olmak üzere Kuzey Kıbrıs halkına ve medyasına teşekkür edildi.

Açıklamada, bu tür çetelerin diğer üniversitelere zarar vermesinin önüne geçmek adına kendi üniversitelerinde iç denetim faaliyetleri yapacaklarına dair hazır olduklarını belirtti. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar