"Onlar bizim akrabalarımız, onlarla kader birliği yaptık..." Adıyaman'ın yeni başkanından MYK'ya özel açıklama...

25 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

Yarın görülecek İsias davası öncesi MYK Haber'e özel bir röportaj veren Adıyaman'ın yeni belediye başkanı Abdurrahman Tutdere, "Onlar bizim akrabalarımız, onlarla kader birliği yaptık. Dileğimiz adaletin gerçekten yerini bulması." dedi.

ZgotmplZ

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, makamında MYK Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

MYK Haber Müdürü Ramazan Adnan'ın sorularını yanıtlayan Tutdere, herkesi beklentisinin İsias davası ile birlikte tüm dava süreçlerinden adaletin gerçekten yerini bulması ve herkesin vicdanını rahatlatacak kararların çıkması olduğunu vurguladı.

KKTC vatandaşları için "Onlar bizim akrabalarımız, dostlarımız." diyen Tutdere, "Acılarımız, bir onlarla bir kader birliği yaptık, onlarla diyaloğumuz, iletişimimiz devam edecek." dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin açıklamaları şöyle:

"İsias'ta büyük bir yıkım yaşamıştık. Büyük acı ve yıkım, acılar devam ediyor. Bir taraftan yaralar sarılırken yargılama da devam ediyor. Milletvekili olarak Kıbrıs'a da gitmiştik, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği'ni ziyaret etmiştik. Bugün de Kıbrıs'tan heyetler gelecek, onlara en güzel şekilde ev sahipliği yapacağız. Bizden bağımsız yürüyen bir yargılama süreci var. Yetki mahkemelerin. Dileğimiz adaletin gerçekten yerini bulması, herkesin vicdanını rahatlatacak kararların çıkmasıdır. Bu sadece İsias davası için değil, Adıyaman'daki tüm davalar için halkın ve kamuoyunun beklentisi bu yöndedir. 

31 Mart seçimlerinden sonra belediye başkanı seçildik. Bundan sonraki süreçte Adıyaman Belediye Başkanı olarak hem bu dosyayı hem Adıyaman'daki diğer dosyaları hem de Adıyaman'ın yaralarını sarmak için yapacağımız işler var. İsteğimiz Adıyaman'ın bundan sonra bu tür felaketlere hazırlıklı kent olması, bunun için çalışacağız.

KKTC'den gelecek vatandaşımızla Adıyaman'da acılarla ortaklaştık ancak bundan sonraki süreçte de onlar aslında bizim Kıbrıs'taki akrabalarımızdır, dostlarımızdır. Acılarımız bir, onlarla bir kader birliği yaptık, onlarla diyaloğumuz, iletişimimiz devam edecek.

İsias enkaz alanı özel mülk, o bölgede rezerv alan ilan edildi, Emlak Konut tarafından da projelendirme çalışması var, biz de süreci takip ediyoruz. 

Adıyaman'ı eskiden çok çok daha ileriye taşımak için göreve geldik. Çalışacağız. Kent alt ve üst yapısıyla tamamen darmadağın bir halde. Karşılıklı dayanışma ve iş birliği ile kenti hak ettiği yere taşıyacağız."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar