Öğrenciler uygulamalı öğrensin diye 12 odalı otel açıldı

19 Nisan 2024

A
A

Lefkoşa’da Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nde yer alan uygulama oteli açıldı. Finansmanını TİKA'nın karşıladığı 12 yataklı otel, müşteri kabul edecek şekilde organize edildi. Açılışa çok sayıda isim katıldı.

ZgotmplZ

Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Kıbrıs Türk Mobilya Sanayicileri Derneği'nin desteğiyle Haydarpaşa Ticaret Lisesi Uygulama Oteli bugün Lefkoşa'da açıldı.

12 yataklı otel müşteri kabul edecek şekilde organize edildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da açılışa katılarak yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin destekleriyle gerçekleştirilen bu tür yatırımların, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) güçlenmesi için önemine vurgu yaptı.

Açılışta, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, TİKA Lefkoşa Ofis Koordinatörü Havva Pınar Özcan, Haydarpaşa Ticaret Lisesi Müdürü Meltem Adalı ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Haydarpaşa Ticaret Lisesi Müdürü Meltem Adalı, açılışta yaptığı konuşmada, otelin amacının turizm sektörüne donanımlı, bilgili, eğitimli insan gücü yetiştirmek olduğunu belirtti. Projeye katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

TİKA Lefkoşa Ofis Koordinatörü Havva Pınar Özcan da, projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, TİKA olarak ülkede yapılan çalışmalardan bahsetti ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, uygulamaya verilen önemin altını çizdi. Öğrencilere başarılar dileyen Çavuşoğlu, ülkenin geleceğinde önemli rol oynayacak öğretmenlerle, öğrencilere yatırım yapmanın önemine değindi.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, turizm ve eğitim alanlarının ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirterek, meslek liselerinin çoğaltılmasının ve öğrencilere meslek sahibi olma imkanının sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti. Ataoğlu, bu tür yatırımların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, turizm ve eğitim alanındaki yatırımların ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin destekleriyle yapılan bu tür yatırımların KKTC'nin güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtti. Tatar, gençlerin istihdam edilmesi ve ülkenin geleceği için çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi yapıldı, açılış kurdelesi kesildi ve otel gezildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar