Müsteşar da bunu yaparsa... "Görevden alınsın" çağrısı

25 Mart 2024

Güncelleme: 25 Mart 2024

A
A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat, toplanması ve satılması yasak olan Medoş Lalelerini kesip, soğanlarını sökmekle suçlanıyor. Biyologlar Derneği, Serhat'ın görevden alınmasını istedi.

ZgotmplZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat'ın Avtepe'de koruma altındaki, toplanması ve satılması yasak olan Medoş Lalelerini kesip, soğanlarını sökmekle suçlanıyor.

Serhat'ın aracında 4-5 adet kesilmiş lale bulunduğu ve Çevre Koruma Dairesi tarafından ceza kesildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Biyologlar Derneği, olayı "skandal" ve "doğa katliamı" olarak niteleyerek, müsteşarın görevden alınmasını istedi.

"BU KADAR BASİT BİR CEZAYLA KURTULMAMALI"

Böyle bir kişinin, ülkede üst düzey yönetici olmasından utanç duyduklarını ifade eden Sarpten, şöyle devam etti:

“Umarız, bu göreve onu layık görenler de aynı utancı taşırlar. Bir ihbarı değerlendirerek Müsteşarın yönetimindeki araçta arama yaparak koparılmış ve sökülmüş laleleri ve soğanları tespit ederek gerekli işlemi yapan Polis Teşkilatı’nı kutluyoruz. Aynı şekilde, Çevre Yasası’nın emrettiği şekilde Medoş Lalesi’ni ‘kasten koparan, toplayan, yok edilmesine neden olan veya satan kişilere 2 asgari ücret para cezası kesilir’ maddesini aynen uygulayan Çevre Koruma Dairesi yetkililerine de teşekkürü borç biliyoruz. Ancak, bu toplumun en üst düzeyde makam ve maaş verdiği böyle bir kişinin bu kadar basit bir cezayla kurtulması kabul edilemezdir.

Makam ve mevki sahipleri oturdukları koltuktan güç alarak bu ülkede her istediğini yapamayacağını bilmelidir. Doğadaki koruma altındaki türleri göz göre göre ve bile bile bu şekilde fütursuzca katleden bir yönetici liyakat sahibi olarak nitelendirilmez. Bu nedenle, Müsteşarlık görevinden alınmalıdır. Çalışma Bakanı ve Başbakan derhal bu konuda adım atmalı ve gereğini yapmalıdır. Aksi halde, onu göreve getirenler de sergilediği bu ahlak dışı davranışa ortak olacaklardır. ”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar