Murat Aktuğralı'dan Adıyaman'a "adalet" mesajı: 7-8 yıllık hapis cezası adil ve insani değil

1 Aralık 2023

A
A

İsias enkazında oğlu Aras'ı kaybeden Murat Aktuğralı, "Bilinçli taksirle yargılama talebi kabul edilemez. Sadece İsias'ta 72 kayıp var. 7-8 yıllık hapis cezası kesinlikle adil ve insani değil. Umarım burada verilen mesaj gerekli yerlere gider" dedi.

ZgotmplZ

Gazimağusa'da dün akşam binlerce kişi “Adalete Işık Tut” sloganıyla ve meşalelerle “Şampiyon Melekler” için ve deprem suçlularının olası kastla yargılanması talebiyle yürüdü. 

Adıyaman'daki İsias Otel enkazında oğlu Aras'ı kaybeden, kendisi ise sağ olarak yıkıntılar arasından kurtulan Murat Aktuğralı, Gazimağusa'dan "olası kast" talebini yineledi.

Yürüyüş öncesi MYK Haber'e açıklama yapan Murat Aktuğralı, şunları kaydetti:

"Kayıplarımızın hukuki haklarını bırakmamak adına en başından beri bir mücadele içerisindeyiz. Bugün de toplumsal birlikteliği ve bu konudaki kararlığı göstermek için yürüyüş düzenleniyor. Şampiyon Melekler ne zaman konu olsa her zaman bu birlikteliği görüyoruz. Bu akşam da bunlardan biri. Umarım burada verilen mesaj gerekli yerlere gider. Bizim bütün mücadelemiz tüm deprem kayıpları ile ilgili hukuki süreçlerin adil olmasıdır. İddianamede sanıkların bilinçli taksirle yargılanması talebi kabul edilemez. 7-8 yılla kurtulabileceklerinden bahsediliyor. Sadece İsias'ta 72 kayıp var. Bunun karşılığında 7-8 yıllık hapis cezası kesinlikle adil değil, insani değil. Bu mücadele onun için."

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 5'i tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kayıp yakınları ise sanıkların "olası kast"tan yargılanmasını istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar