Meclis'teki stenograflar grevi yeni haftaya taşıdı

1 Nisan 2024

Güncelleme: 1 Nisan 2024

A
A

KTAMS, stenograflarla birlikte Meclis'te geçtiğimiz çarşamba günü başlattıkları grevi, bugün de devam ettireceklerini açıkladı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Meclis'te başlattıkları grevin sonuç alıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Meclis önünde basına açıklama yapan Bengihan, stenografların sorunlarına çözüm bulunması için başlatılan grevin dördüncü günü olmasına karşın Meclis Başkanı ve Genel Sekreter'in konuya “duyarlılık göstermediğini” savunarak, sorunları çözme becerisine de sahip olmadıklarını ileri sürdü.

Başbakan Ünal Üstel’i göreve davet eden Güven Bengihan, Başbakan'ın hükümetin başı olarak sorumluluk sahibi olduğunu, sorumluluk alarak sorunu çözmesi gerektiğini belirtti.

Bengihan, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda bugün görev yapan üç stenografın sendika üyesi olmadığını söyledi.

"KAMU GÖREVLİLERİ YASASI HÜKÜMLERİNE UYULMALI"

Kamu Görevlileri Yasası'nda yer alan amir hükümlere göre davranılması çağrısında bulunan KTAMS Başkanı Bengihan, Sağlık Kurulu onayı olmadan yapılan görev değişikliklerinin diğer daireler için olumsuz örnek teşkil etme riski bulunduğunu belirtti.

Bengihan, bir doktorun verdiği tavsiye raporuyla bir kişinin farklı bir bölüme yönlendirilemeyeceğini  söyleyerek, sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel’e bu sorunu çözerek, çalışma barışını yerine getirme çağrısında bulundu.

KTAMS Başkanı Bengihan, grevle ilgili Meclis önünde ilk gün yaptığı basın açıklamasında, “çalışanlar arasında yapılan taviz ve ayrıcalıklar sonucunda çalışanların stres yaşadığını, çalışma barışının bozulduğunu, yasa yapıcı olan Meclisin tüm dairelerin yasasını yaptığını ancak kendinin yasalara uymadığını” ileri sürmüştü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar