MDP "işgalci" pankartlarını protesto etti: Önce İngiltere'ye Yunanistan'a bakın!

20 Mayıs 2022

Güncelleme: 21 Mayıs 2022

A
A

UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin güven oylamasının yapıldığı gün Meclis dışındaki bazı sol partilerin Türkiye Elçiliği önünde açtığı pankartlara tepki olarak MDP eylem yaptı. Eylemde "hükümetin sessiz kaldığı" öne sürülerek, göreve çağrıldı.

ZgotmplZ MYK Haber

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği önünde Türkiye'yi "işgalci" olarak niteleyen pankartlar açılmasını protesto etti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Demokrat Parti (DP) Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümeti için çarşamba günü güven oylaması yapıldığı sıralarda, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde eylem yapmıştı.

Eylem sırasında Türkiye'yi "işgalcilikle" suçlayan pankartlar açılmıştı.

Başbakan Ünal Üstel, pankartlar nedeniyle polisin soruşturma açacağını açıklamıştı.

 Açılan pankartlara ekonomi dünyası başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden tepkiler yükselmişti.

MDP'DEN EYLEMLİ TEPKİ

Milliyetçi Demokrasi Partisi, açılan pankartları protesto etmek için bugün akşam saatlerinde Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Eylemde konuşan Genel Başkan Buray Büsküvütçü, bu pankartları açan siyasi partilerin, "işgalci" arıyorlarsa, İngiliz dönemine ya da Yunanistan'ın darbe yaptığı 70'li yıllara bakmaları gerektiğini söyledi.

Büsküvütçü, bu pankartların ifade özgürlüğü olmadığını, devlete meydan okuma anlamını taşıdığını, yasaların buna izin vermediğini savundu. Hükümete  de seslenen Büsküvütçü, ''Her konuşmalarında Anavatan kelimesini ağızlarından düşürmeyen hükümeti oluşturan bu partilerin ellerinden tutan yok, gerekeni yapsınlar, yasaysa yasayı değiştirsinler. Ama onlar bu tarz olaylardan nemalanıyorlar.'' dedi.

Buray Büsküvütçü, konuşmasının ardından partililerle birlikte Büyükelçilik yetkilisine Türk Bayrağı teslim etti. Daha sonra kalabalık parti grubu bir süre slogan atarak eylemi sonlandırdı.

Eylem esnasında polis güvenlik enlemi aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar