Malya şehitliği yenileniyor

10 Mart 2024

Güncelleme: 10 Mart 2024

A
A

Aydınköy’deki Malya Şehitler Anıtı Önü’nde düzenlenen törenle Malya Şehitleri anıldı. Törende Malya şehitlerinin türbelerini yenileme çalışmalarının başladığı açıklandı.

ZgotmplZ

Malya Şehitleri, Aydınköy'deki Malya Şehitler Anıtı Önü'nde düzenlenen törenle anıldı. Törene protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasıyla başlandı ve saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

Törende, Aydınköy İlkokulu Öğretmeni Ahmet Baydar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Baydar, 60 yıl önce Malya halkının Rum saldırılarına karşı mücadele ederek şehitler verdiğini anımsatarak, bu kahramanca mücadelenin yeni nesillere örnek olduğunu vurguladı. Ayrıca, Malya Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde Malya şehitlerinin türbelerini yenileme çalışmalarının başladığını ve bu konuda katkı koyan tüm yetkililere teşekkür etti.

Tören, şiirlerin okunmasıyla devam etti. Son olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir konuşma yaptı. Tatar, şehitlere Allahtan rahmet dileyerek, onların asla unutulmayacağını ve unutturulmayacağını vurguladı. Kıbrıs'ta mücadelenin hala devam ettiğine dikkat çeken Tatar, Kıbrıs Türk halkını Kıbrıs Cumhuriyetine yama edecek, KKTC'yi ortadan kaldıracak ve Anavatan Türkiye ile bağları koparıp eski acılı günlere döndürecek bir zihniyete evet demenin mümkün olmadığını belirtti.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acılar ve verdiği mücadele sonucunda bugün Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devletine sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin devam edeceğini ve bu süreçte anavatan Türkiye'nin garanti ve desteklerinin hayati önem taşıdığını ifade etti.

Ayrıca, törene katılan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de bir mesaj yayımlayarak Malya şehitlerini anma günü dolayısıyla şehitlere Allahtan rahmet diledi ve hayatta olan gazilere sağlıklı uzun ömürler diledi. Töre, Malya'daki mukavemetçi ve mücahitlerin Rum çetelerinin saldırılarına direndiğini ve şehit edildiklerinde Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesine katkı sağladığını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar