Lefkoşa'daki "Adalete Işık Tut" yürüyüşü 19 Nisan'da yapılacak

4 Nisan 2024

A
A

İsias Otel duruşması öncesinde Lefkoşa'da düzenlenecek olan “Adalete Işık Tut” yürüyüşü, 19 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek.

ZgotmplZ

Şampiyon Melekler için Lefkoşa'da yapılacak “Adalete Işık Tut” yürüyüşünün tarih ve saati netleşti.

Adıyaman'da ocak ayında başlayan İsias Otel davasının 26 Nisan'da devam edecek olan duruşması öncesinde düzenlenecek olan yürüyüş, 19 Nisan Cuma günü saat 19.00’de gerçekleşecek. Lefkoşa Otobüs Terminali'nden başlanarak, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önüne meşalelerle yürünecek.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, salı günü Barolar Birliği'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, hukuk kavgasının son güne kadar, tüm suçlular hak ettiği cezayı alana kadar devam edeceğini belirterek, "Adalete ışık tutacağımız ikinci yürüyüşümüzün duyurusu yakın zamanda yapılacaktır. Bu kez Lefkoşa sokaklarından adalet istencimizi tüm dünyaya haykıracağız." açıklaması yapmıştı.

“Adalete Işık Tut” yürüyüşü ilk olarak 30 Kasım 2023 tarihinde yoğun katılımla Gazimağusa'da gerçekleşmişti. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, ailelerin, sanıkların "olası kast"la yargılanması talebine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilmişti.  Eylem sırasında meşalelerle "ADALET" yazılırken, yürüyüş Türkiye'de de ses getirmişti.


Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 3'ü tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kayıp yakınları ise sanıkların "olası kast"tan yargılanmasını istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar