Lefkoşa'da hırsızlık yapan 4 lise öğrencisine iki gün tutukluluk verildi

Kamalı Haber, 2 Mart 2024

Güncelleme: 2 Mart 2024

A
A

Aynı araziye iki kez girerek, otomobil parçaları çalıp, araçlara zarar veren yabancı dört lise öğrencisi iki gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da, Küçük Esnaf ve Zanaatkârlar bölgesinde, etrafı tellerle çevrili bir iş yerine ait arazi içerisindeki araçlar üzerinde monteli bulunan oto parçaları ile kabloları çalan lise öğrencileri G.P.(E-17 Rusya), M.R.(E-17 Rusya), A.S.(E-17 Rusya) ve A.S.(E-17İran), mülke tecavüz, kasti hasar ve sirkat suçlarından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

MÜLKE TECAVÜZ, HIRSIZLIK, KASTİ HASAR

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların 2023 yılı Eylül ayı içerisinde Lefkoşa’da, Küçük Esnaf ve Zanaatkârlar bölgesinde, suç işlemek kastıyla S.Ç.’ye (E) ait etrafı tellerle çevrili arazinin güney kısmından girerek mülke tecavüz ettiklerini, muhtelif markalardaki arabalara ait toplam bir milyon 400 bin TL değerindeki parçaları sirkat edip, ayrıca araçların üzerindeki muhtelif kabloları tasarruflarındaki kesici aletlerle kasten ve kanunsuz olarak keserek 140 bin TL hasara uğrattıklarını söyledi.

TEKRAR AYNI YERDE SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Polis, zanlıların 1 Mart 2024 tarihinde yine aynı yerde kablo keserken, adli şube ekipleri tarafından suçüstü yakalandıklarını açıkladı.

P.G.’nin evinde yapılan aramada kablo, Mercedes marka araçlara ait parçalar bulunduğunu söyleyen polis, zanlılardan P.G. ile M.R.’nin gönüllü ifade verdiğini açıklayarak, soruşturma devam ettiği için zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Şerife Katip de, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar