Lefkoşa ve İskele'de polis denetimi: 9 şahıs tutuklandı, 55 araç trafikten men edildi

9 Kasım 2023

A
A

Lefkoşa ve İskele Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk alanları içerisinde asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.

ZgotmplZ

Polis ülke genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla denetimlerine devam ediyor.

Lefkoşa’da gerçekleştirilen denetimler kapsamında; bölgede faaliyet gösteren gece kulüpleri, eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan mekanlar ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edildi.

Ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 9 kişi tutuklandı.

 Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise; kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 24 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında; toplam 1320 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve 82’si yasal hız sınırın üzerinde süratli araç kullanmak, 3’ü alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 1’i sürüş ehliyetsiz araç kullanmak, 8’si trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanmak, 23’ü emniyet kemeri takmadan araç kullanmak suçlarından olmak üzere, toplam 745 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edildi. 42 araç ise trafikten men edildi.

İSKELE'DE SIKI DENETİM

İskele’de gerçekleştirilen denetimler kapsamında; bölgede faaliyet gösteren eğlence mekanları ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiş olup, herhangi bir  olumsuzluk tespit edilmedi.
Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise; kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 17 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında; toplam 470 araç kontrol edilmiş ve 55’i yasal hız sınırın üzerinde süratli araç kullanmak, 8’i trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanmak, 27’si emniyet kemeri takmadan araç kullanmak suçlarından olmak üzere, toplam 116 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından haklarında işlem başlatıldı. 13 araç ise trafikten men edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar