Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde deprem semineri

6 Mart 2024

Güncelleme: 6 Mart 2024

A
A

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB), Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve Sivil Afet Timi Derneği (SAT) iş birliğinde Lefkoşa'da "Deprem Farkındalık Semineri" düzenlendi.

ZgotmplZ

Deprem Haftası'nın 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanması nedeniyle, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin artırılması amacıyla Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde "Deprem Farkındalık" semineri gerçekleştirildi.

Seminer programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği adına Abdullah İş yer aldı. Sivil Afet Timi Derneği Başkanı Tayfun Çanakcı ise sunum yaptı.

Atilla Karaca, Sivil Savunma Teşkilatı'nın ülkede meydana gelebilecek olaylarda halkın can ve mal güvenliğini korumak için çalışmalar yaptığını belirtti. Türkiye'deki depremlerin afetlere her an hazırlıklı olunması gerektiğini gösterdiğini vurgulayan Karaca, Türkiye'deki depremde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler'in topluma verdiği derin acıya dikkat çekti ve afetlere karşı hazırlık bilincinin önemini vurguladı.

Tayfun Çanakcı, doğal afetlere karşı hazırlık ve çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Abdullah İş ise doğal afetlere karşı farkındalık ve bilincin artırılmasının önemine değindi. Türkiye'deki depremin, para hırsı ve denetimsizlikle birleşerek felakete dönüştüğünü ifade eden İş, yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

Seminer sonrasında okul bahçesinde araç tanıtımı yapıldı. Seminerlerde, depremlerin önlenemeyeceği ancak afetlere dönüşmesinin önlenebileceği vurgulanarak, deprem öncesi yapılması gerekenler, deprem sırasında doğru davranış şekilleri, deprem sonrası ilk anlar ve tahliye gibi konular ele alındı.

Seminerlerin sonuncusu yarın Girne Türk Maarif Koleji'nde gerçekleştirilecek. Seminerler sırasıyla Güzelyurt Kurtuluş Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji ve İskele Bekirpaşa Lisesi'nde düzenlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar