Lazerle müşterisinin elini yaktı: Araştırma devam ediyor, 2 gün tutuklu kalacak

Kamalı Haber, 12 Mart 2024

Güncelleme: 12 Mart 2024

A
A

Lazerle dövmesini sildiği kişinin elinin yanmasına neden olan zanlının bugünkü mahkemesinde, soruşturmaya konu birçok olgu olması nedeniyle, zanlıya iki gün ek tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da yetkisi olmadığı halde lazer cihazı kullanıp dövme sildirirken bir müşterinin bileğini yaktığı gerekçesiyle tutuklanan A.G. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili bulguları aktaran polis, zanlı A.G’nin 2023 yılı Kasım ayı ve 04 Mart 2024 tarihinde Lefkoşa’da Feride Hikmet Sokak üzerindeki kendisine ait iş yerinde, müşteri olarak gelen G.A’nın sağ el bileği üzerinde bulunan dövmeyi silmek için tabip olmadığı ve yetkisi bulunmadığı halde hekim gibi laser cihazı ile işlem yaptığını ve Tabipler Birliği Yasasına aykırı harekette bulunduğunu söyledi.

Polis akabinde yapılan işlem sonucunda adı edilenin sağ el bileği üzerinde 2'inci derecede yanık oluşmasına ve vücut bütünlüğünün bozulmasına sebep olup vahim zarara uğratarak sorumlu olduğu bir makineden gelmesi muhtemel bir tehlikeye karşı gereken önleyici tedbirleri almayı ihmal ederek ihmalkâr eylemde bulunduğunu mahkemeye aktardı.

CİHAZIN KAYDI ARAŞTIRILACAK

Soruşturma kapsamında Tabipler Birliği'nden alınan görüş uyarınca, söz konusu cihazı kullanma yetkisinin tabip olanlara verildiğini belirten polis, ayrıca söz konusu cihazın kontrolünde ülkeye girebilmesi için kendilerinden onay alındığına dair kaydının bulunmadığını, bu konunun da araştırılacağını aktardı. 

EĞİTİM ALDIĞI KİŞİNİN İFADESİ ALINACAK

Zanlının önceki mahkemede aldığı 3 gün tutukluluk süresi içerisinde müştekinin doktor kontrolünden geçirildiğini ve ikinci derece yanık olduğuna dair sözlü beyan temin ettiklerini ancak raporun henüz hazırlanmadığını söyleyen polis, zanlının sözlü beyanında cihazı kullanmak için kısa bir eğitim aldığını ve sertifikasının olduğunu söylediğini, bu kapsamda zanlıya eğitim veren şahsın ifadesinin alınacağını belirtti.

CİHAZIN BELGELERİ İNCELENECEK

Polis, zanlının cihazı aldığını söylediği firmadan yapılan araştırmada, firma yetkililerinin konu cihazın talep üzerine yurt dışından getirildiğini, Sağlık Bakanlığı'ndan cihazın "tıbbi kapsam dışı" olduğuna dair mühür vurulduğunu, o belge ile de gümrükten geçirildiğini ve 2022 Mart ayında da zanlıya satıldığını söylediklerini aktardı.

Polis, firma yetkililerinin beyanı üzerine bahse konu evrakları incelemek üzere emare alacaklarını ve cihazın tıbbi cihaz olup olmadığının araştırılacağını, alınması gereken ifadeler ve araştırılması gereken hususlar olduğunu belirterek, zanlının iki gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede, zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar