KSTU'dan sahte hemşire diploması aldı

26 Nisan 2024

A
A

KSTU'dan usulsüz olarak hemşirelik diploması alarak Hemşireler Birliği'ne üye olan zanlı, soruşturma kapsamında üç gün tutuklu kalacak. Zanlının daha önce, izinsiz olarak botoks yapmaktan teminata bağlandığı da belirtildi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nden (KSTU) sahte diploma alan A.M. Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Zanlı daha önce de Girne’de Tabipler Birliği izni olmadan botoks yapmak suçundan tutuklanıp teminata bağlanmıştı.

GEÇMİŞ DÖNEMDE KAYIT OLMUŞ GİBİ GİRİŞ YAPILDI

Mahkemede olguları aktaran polis, KSTU yetkililerinin yaptığı şikâyette, zanlının 10 Eylül 2019 tarihinde kayıt yaptırmış gibi gösterildiğine, ancak 4 Kasım 2023 tarihinde 67 ders girişi yapılarak, hemşirelik fakültesinden bir günde mezun edildiğine dair bilgi aldıklarını söyledi. 

25 Nisan’da zanlının evine gittiklerinde, kapıyı eşinin açtığını ve zanlının alışverişe gittiği yönünde beyanda bulunmasına karşılık, evde yapılan aramada zanlının elbise dolabında bulunduğunu anlatan polis, evde yapılan aramada diploma veya transkript bulamadıklarını belirtti.

DİPLOMAYI KOMŞUSUNDA SAKLADI

Polis, zanlının ifadesinde korktuğu için diplomasını komşusuna verdiğini itiraf ettiğini, komşuya verilen diplomanın bulunup, emare alındığını söyleyerek, soruşturmada zanlının 11 Aralık 2023 tarihinde sahte belge düzenleyerek, Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvuru yapıp, üye olduğunu kaydetti.

Yapılan araştırmada zanlının, KSTU ile ayda 20 bin TL karşılığında hemşirelik yapmak için anlaştığını tespit ettiklerini aktaran polis, zanlının hem herhangi bir hastaya müdahale edip etmediği, hem de ne kadar suç geliri elde ettiğinin araştırılabilmesi için aleyhinde üç gün ek tutukluluk talep etti.

Yargıç, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar