KSTU'dan sahte diploma alan bir kişi daha mahkemeye çıkarıldı

Kamalı Haber, 22 Nisan 2024

Güncelleme: 24 Nisan 2024

A
A

KSTU'dan usulsüz diploma alanlara bir yenisi daha eklendi. Sahte diploma alan eski KTHY çalışanına çıkarıldığı mahkemede iki gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nden (KSTU) sahte diploma alan Kıbrıs Türk Havayolları eski çalışanı B.G., ek süre talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran polis, zanlının 30 Eylül 2019 tarihinde okula kayıt yaptırmış gibi gösterildiğini ancak sistemden yapılan araştırmada kaydının 5 Haziran 2023’te yapıldığını, 19 Haziran 2023 tarihinde ders girişi yapıldığını ve aynı gün 4 yıllık psikoloji fakültesinden mezun edilerek, diploma verildiğini söyledi.

Zanlının 28 Ağustos 2023 tarihinde aldığı diplomayı T.C. Elçiliği ve Milli Eğitim Bakanlığına vererek, onay aldığını beliren polis, zanlının söz konusu tarihte aktif çalışan olduğunu, aldığı diplomayı işyerine sunup sunmadığının araştırılacağını belirterek, aranan emareler, alınacak ifadeler olması nedeniyle, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar