KSTU soruşturmasında iki yeni tutukluluk

19 Nisan 2024

A
A

KSTU'da yürütülen diploma yolsuzluğu soruşturmasında tutuklanan iki kişi daha mahkemeye çıkarıldı. "Sahte Belge Düzenlemeye Tahrik" iddiasıyla yargılanan zanlılara üç gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yürütülen “Sahte Belge Düzenlemeye Tahrik” (sahte diploma) soruşturması kapsamında tutuklanan V.K. ile eşi N.K., bugün Güzelyurt Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran polis, zanlılar V.K. ile eşi N.K.'nin Güzelyurt’ta KSTU'da “Sahte Belge Düzenlemeye Tahrik” suçuyla ilgili olarak başlatılan soruşturmada dün tespit edilerek tutuklandıklarını belirtti.

Zanlı V.K.’den izahat istendiğini ifade eden polis, zanlının KSTU Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi’ne yazıldığını ve öğrenim gördüğünü belirttiğini, zanlının gönüllü ifadesinde okulun Psikoloji bölümünde ise okumadığını söylediğini dile getirdi.

“AYNI GÜN KAYIT EDİLİP MEZUN EDİLDİLER”

Zanlı V.K. için üniversiteden temin edilen bilgide, sistem üzerindeki Psikoloji bölümüne gerçek kaydının 5 Haziran 2023’te yapılmasına rağmen, 15 Ekim 2019’da Psikoloji bölümüne kaydının yapılmış gibi gösterildiğini ifade eden polis, sistem üzerinde 4 yıllık eğitimde müfredatta alması gereken 61 dersin, 19 Haziran 2023’te sahte not girişi yapılarak aynı gün zanlının mezun edildiğini kaydetti.

EŞİ DE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI'NDAN MEZUN

Zanlıların Gazimağusa’daki ikametgahlarında tespit edildiğini ve arama yapıldığını belirten polis, eşi olan diğer zanlı N.K.’nin ise KSTU'dan diploması olduğunu, Ağız ve Diş Sağlığı bölümünü okuduğunu ancak diplomayı henüz almaya gitmediğini söylediğini belirtti.

DİPLOMALAR VE TRANSKRİPT BELGELERİ BULUNAMADI

Polis, zanlıların Korkuteli köyündeki ikametgahlarında da arama yapıldığını ancak diplomalar ve transkript belgelerinin bulunamadığını dile getirerek, zanlı N.K.’nin de gönüllü ifade verdiğini belirtti.

ÜNİVERSİTEDEN BİLGİ ALINDI

Üniversiteden edilen bilgide ise sistem üzerinde üniversitenin Ağız ve Diş Sağlığı Ön Lisans bölümüne 25 Mayıs 2023’te ilk kaydı oluşturulmuş olmasına rağmen 30 Eylül 2021’de kaydı yapılmış gibi gösterilerek, 39 dersin 19 Haziran 2023’te bir defada sahte not girişi yapılarak zanlının mezun edildiğini ifade eden polis, soruşturma kapsamında temin edilecek ifadeler ve zanlıların verdiği gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibi için 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç, zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar