KSTU soruşturmasında beş zanlı teminatla serbest bırakıldı

25 Mart 2024

Güncelleme: 25 Mart 2024

A
A

Diploma soruşturması ile ilgili tutuklanan aralarında YÖDAK Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı koruma polisinin de yer aldığı beş zanlı, çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı. Zanlılar tutuksuz yargılanacak.

ZgotmplZ

Sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklanan Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Genel Sekreteri D.R., Cumhurbaşkanı’nın yakın koruması, polis subayı Ş.A., kardeşi Ş.A., yengesi M.A. ve üniversite kafeteryası işletmecisi M.H.S. tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliğinin Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan 5 zanlı bugün yeniden mahkemeye çıktı. 

POLİS SUBAYI Ş.A. VE YAKINLARI

Güzelyurt Kaza Mahkemesinde olguları aktaran polis, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan polis subayı Ş.A., yengesi M.A. ve kardeşi Ş.A.'nın beraber hareket ettiklerinin tespit edildiğini, evli olan M.A. ve Ş.A.’nın diplomalarının halen daha tespit edilemediğini söyledi.

Polis, zanlı Ş.A.'nın gönüllü olarak verdiği ifadede iki diplomayı da yaktığını, okul Genel Sekreteri ile kendisi tanıştığını, kendisinin ve eşinin okul kaydını yaptırdığını, kardeşi polis memuru Ş.A. için de ricada bulunduğunu ve bu nedenle kardeşi ile aralarında tartışma yaşandığını belirttiğini söyledi.

M.A’nın da Başbakanlık personeli olarak kademe ilerlemesi amacıyla diplomasını Personel Dairesine verdiği ancak kademe ilerlemesi için uygun görülmediği tespitinin yapıldığını ifade eden tahkikat memuru, polis memuru Ş.A’ya yönelik aranan telefonun halen daha bulunamadığını, zanlının susma hakkını kullandığını aktardı. 

Polis, zanlıların bu noktada soruşturmaya etki etmeyeceği gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti. 

Mahkeme, zanlıların; ileride yargılanmak üzere seksen biner TL nakit teminat, iki KKTC yurttaşının 1 milyon TL’lik kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı, seyahat belgelerine el konulması ve haftada bir ispat-ı vücut şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi. 

YÖDAK GENEL SEKRETERİ 

Mahkeme huzuruna çıkan YÖDAK Genel Sekreteri D.R. ile ilgili de son bulguları aktaran polis, “rüşvete” ilişkin yeni evrakların tespit edildiğini, zanlının rüşvet olarak aldığına inanılan 100 euronun daha tespit edildiğini, zanlının bu para cinsinden elde ettiği miktarın 800 euroya çıktığını, toplam miktarın ise 800 dolar ve 800 euro olduğunu belirtti.

Savcı D.R.’nin teminatla serbest bırakılması talebinde bulundu. Mahkeme de, D.R.’nin 75 bin TL nakit teminat, iki KKTC yurttaşının 1 milyon TL’lik kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı, seyahat belgelerine el konulması ve haftada bir ispat-ı vücut şartıyla tutuksuz yargılanması kararını aldı. 

ÜNİVERSİTE KANTİNİ İŞLETMECİSİ

Üniversitenin kafeterya işletmecisi M.H.S.’ye ilişkin son bulguları aktaran polis, herhangi bir mal veya hizmet vermeden, zanlının 29 fatura yazdığının tespit edildiğini kaydetti, bu faturaların toplamının 1 milyon 711 bin TL’ye denk geldiğini aktararak, zanlıya ilişkin tüm ifadelerin alındığını söyledi; artık tahkikata etki edemeyeceği gerekçesiyle teminat talep etti. 

Mahkeme, M.H.S.’nin de ileride yargılanmak üzere, 100 bin TL nakit teminat, iki KKTC yurttaşının 1 milyon TL’lik kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve seyahat belgelerine el konulması ve haftada bir ispat-ı vücut şartıyla serbest kalmasına karar verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar