Koca şiddeti davalık oldu: Bir zanlı tutuksuz, diğeri tutuklu yargılanacak

Kamalı Haber, 27 Mart 2024

Güncelleme: 27 Mart 2024

A
A

Kıskançlık nedeniyle eşini darp etmekten tutuklanan N.B.B.'nin, teminat şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verilirken, yine eşine ciddi şiddet uygulayan başka bir zanlı da yargılanmayı cezaevinde bekleyecek.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Tartıştığı eşini darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan N.B.B. ciddi darp suçundan teminata bağlanmak üzere yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Olguları aktaran polis, zanlının 24 Mart'ta Gönyeli'deki evlerinde, komşusundan kıskandığı gerekçesiyle eşi G.B.'ye saldırdığını belirtti.

Polis, zanlının sol yanağına tokat attığını, saçlarını çekip tekmeleyerek ciddi şekilde darp ettiğini ifade etti. Zanlının şikayet üzerine tutuklandığını ve soruşturmanın tamamlandığını açıklayan polis memuru, ülkede çalışma izni ile bulunan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 15 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkış yasağı, bir kefilin 400 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün ıspat-ı vücut şartlarıyla tutuksuz yargı kararı verdi.

"KAPIYI SERT KAPATTIN" DEDİ, KADINI YERLERDE SÜRÜKLEDİ

Bir diğer eş şiddeti olayda ise Lefkoşa'daki evinin yatak odasında eşini ciddi şekilde darp eden Y.G. tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı.

Kamalı Haber

Mahkemede olguları aktaran polis, 26 Mart'ta Lefkoşa Çağlayan'daki evinin yatak odası içerisinde, kapıyı sert kapattığı gerekçesi ile aralarında çıkan sözlü tartışma sonucunda, eşini saçından tutup yere düşürdükten sonra yine saçından tutup yerde sürükleyip, beline tekme atıp, sol kulağına yumruk atarak ciddi şekilde darp ettiğini söyledi.

Darp edilen kadının aynı gün hastanede doktor kontrolünden geçirilerek, zanlının tutuklandığını söyleyen polis, zanlının 5 ay önce başka şahıslara karşı vahim zarar ve darp suçu işlediğini belirtti.

Soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkede çalışma izniyle bulunduğunu kaydeden polis, tutuklu yargı talep etti.

Mahkeme, zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar