KKTC'den üç parti, Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı'nda

18 Kasım 2022

Güncelleme: 18 Kasım 2022

A
A

UBP, DP ve YDP, İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı'na (ICAPP) katılarak çalışmaları yakından takip etti.

ZgotmplZ

UBP, DP ve YDP, İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı'na (ICAPP) katıldı.

Üç partinin katıldığı konferansa 52 Asya ülkesinden siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantılarda, UBP’den Genel Sekreter - Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve Milletvekili Yasemi Öztürk; DP’den Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Çeliker, Türker Yılmaz ve YDP’den Milletvekili ve Genel Sekreter Talip Atalay ve Erşah Yılmaz hazır bulundu.

"Küresel Barış, Refah ve İşbirliğini Güçlendirmede Siyasi Partilerin Rolü" temalı konferansın yanı sıra, tematik toplantılarda KKTC’den ilk kez siyasi partiler de yer aldı.

LOBİ YAPMA İMKANI BULDULAR

KKTC’nin uluslararası anlamda hak ettiği yeri alması amacıyla parti temsilcileri diğer partilerin genel başkan ve sekreterleri ile görüşerek lobi yapma imkanı bulduğu toplantılarda, UBP heyeti Azerbaycan Milletvekili, Türk Konseyi Genel Sekreteri ve Büyükelçi Ramil Hasan ile de görüşerek, kendisini KKTC davet etti.

Demokrat Parti üyeleri toplantıda yaptıkları ikili görüşmelerde katılımcılardan bilgiler aldı. 

Konferansta ayrıca DP’den Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Çeliker ve Demokrat Parti MYK Üyesi Türker Yüksel de yer aldı.

Küresel Barış, Refah ve İşbirliğini Güçlendirmede Siyasi Partilerin Rolü temalı Genel Kurul toplantısı yanı sıra, tematik toplantılara ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden siyasi partiler yer aldı.

KKTC uluslararası anlamda hak ettiği yeri alması amacıyla Demokrat Parti temsilcileri diğer partilerin genel başkan ve sekreterleri ile görüşerek lobi yapma imkanı buldu.

ULUSLARARASI ASYA SİYASİ PARTİLER KONFERANSI ( ICAPP ) NEDİR?

Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı ( ICAPP ) , Eylül 2000'de Manila , Filipinler'de başlatılan Asya-Okyanusya ülkelerinin siyasi partilerinin bir forumudur . Konferansın amacı, farklı ülkelerden siyasi partiler arasında alışverişi ve işbirliğini teşvik etmektir. bölgede ve çeşitli ideolojilerle ; Asya ülkeleri arasında karşılıklı anlayışı ve güveni geliştirmek; siyasi partilerin benzersiz rolü ve kanalı aracılığıyla Asya'nın bölgesel işbirliğini teşvik etmek; bölgede sürekli barış ve ortak refah için bir ortam yaratmak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar