KKTC'de oy kullanacak TC vatandaşlarının dikkatine: Seçmen kayıtları askıya çıktı... Adres kaydı olmayan ne yapacak?

20 Mart 2023

Güncelleme: 20 Mart 2023

A
A

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ndeki seçmen kayıtları askıya çıktı. Kayıtlar 2 Nisan'a kadar askıda kalacak. Adres kaydı olmayan ve KKTC'de oy kullanmak isteyen TC vatandaşları ne yapacak, nereye başvuracak? Beyan süresi ne zaman dolacak?

ZgotmplZ MYK Haber

Haber Merkezi

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekilliği genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ndeki seçmen kayıtları Türkiye Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) ilan edildi.

Seçmen kayıtları 2 Nisan saat 17.00'ye kadar askıda kalacak.

SEÇMEN KAYITLARI NERELERDEN ÖĞRENİLEBİLECEK?

KKTC'deki seçmenler, ilan sürecince www.ysk.gov.tr adresindeki Yurtdışı Seçmen Sorgulama Sayfası'nın yanı sıra; YSK mobil uygulamasından, e-devlet kapısı üzerinden veya "00 90 444 9 975" nolu YSK Çağrı Merkezi'nden kütüğe kayıtlı olup olmadıklarını öğrenebilecek.

SEÇMEN KAYDI OLMAYAN NE YAPACAK?

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı olmayan ya da seçmen kayıtlarını güncellemek isteyen TC vatandaşlarının TC temsilciliklerinde ya da gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy kullanmayı istedikleri takdirde askı süresi içinde TC temsilciliklerine başvurarak, adres beyanında bulunmaları gerekiyor.

TEMSİLCİLİKLER HAFTA SONLARI DA ÇALIŞACAK

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği ve Gazimağusa Başkonsolosluğu'nun hafta içinin yanı sıra önümüzdeki iki hafta sonu da  (25-26 Mart, 1-2 Nisan) hizmet vereceği bildirildi.

ADRES BEYANI NE ZAMAN SONA ERECEK?

TC vatandaşlarının seçmen kayıtlarının askıdan ineceği tarih olan 2 Nisan saat 17.00'ye kadar Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği ve Gazimağusa Başkonsolosluğu'na bizzat başvurmaları gerekiyor

Vatandaşların yanlarında kimlik kartı, pasaport ya da sürücü belgelerinden birini bulundurmaları gerekiyor.

Adres değişikliği yaptırmak için randevu istenmiyor.

Yurt dışında e-devlet üzerinden adres beyanı yapılamıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar