"Kıbrıslılar öyle işler yapmaz' sözü külliyen yalan, efsane"

17 Mayıs 2024

Güncelleme: 17 Mayıs 2024

A
A

"Kıbrıslılar öyle işler yapmaz" sözünün "külliyen yalan" ve "efsane" olduğunu ifade eden Rahvancıoğlu, Güney'de ve İngiltere'de çalışan Kıbrıslı Türkleri örnek gösterdi, "Sen o insanın hakkını ver bakalım yapıyor mu yapmıyor mu?" dedi.

ZgotmplZ MYK

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, sermayenin ucuz iş gücü taşımasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Ada TV'de, MYKibris.com Haber Müdürü Ramazan Adnan'ın sorularını yanıtlayan Rahvancıoğlu, yabancı uyruklu kişileri ve KKTC vatandaşlarını çalıştırmanın yatırımlarının aynı paraya denk geldiğini işaret ederek, neden yabancı uyruklu kişilerin çalıştırıldığını sordu.

"Kıbrıslılar öyle işler yapmaz" sözünün yalan olduğunu ifade eden Münür Rahvancıoğlu, şunları söyledi:

"Kimse demesin ki KKTC vatandaşları çalışmak istemez... Kıbrıs'ın güneyinde garsonluk yapan da var, temizlikçilik yapan da var, otellerde çalışan da var, inşaatta çalışan da var... Binlerce insan çalışıyor, yani bu insanlar bu işleri yapıyor. Hani 'Kıbrıslılar pis iş yapmaz ya da vatandaşlar yapmaz' yok öyle bir şey. Bu külliyen yalan, bir efsane. Sen o insanın hakkını ver bakalım yapıyor mu yapmıyor mu? Sen düşük maaş verdiğin için, asgari ücreti versen bile ona düşük geldiği için, yaşam standardı beklentisinden dolayı, aynı işi Kıbrıs'ın güneyinde yapıyor ya da İngiltere'ye göç ediyor yapıyor ya da dünyanın başka bir yerinde aynı işi yapıyor."

Yabancı iş gücüne asgari ücret bile verilmediği ve bu yüzden yabancı işçi getirildiğini ileri süren Rahvancıoğlu, bütün çalışma mevzuatının tam anlamıyla uygulanması sağlanırsa, işveren açısından Nijeryalı v.b. çalıştırmak yerine KKTC vatandaşı çalıştırmanın daha mantıklı olacağını dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar