"Kıbrıs Türkü, Türk ve Müslüman kimliğini unutturmaya çalışanlara karşı da mücadele ediyor"

9 Mart 2024

Güncelleme: 9 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Prof. Dr. Işıksal, Bakü'de katıldığı konferansta, izolasyonların kaldırılması için müslüman ülkelerden destek istedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal Azerbaycan’da düzenlenen İslamofobi’yle Mücadele Konferansında KKTC’yi temsil etti

Prof. Dr. Hüseyin Işıksal, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı Bakü Uluslararası Çok Kültürlülük Merkezi ve G20 Diyalog Formu tarafından ortak düzenlenen “Çeşitliliği Kucaklamak, 2024'te İslamofobi’yle Mücadele” konferansında, "Kıbrıs Türk Halkının maruz kaldığı hukuksuz ve insan haklarına aykırı izolasyonlar" konusunda konuşma yaptı.

"TEMEL İNSAN HAKLARI SİYASETE KARIŞTIRILMAMALI"

Bağımsız bir devlete sahip egemen bir halk olan Kıbrıs Türklerinin 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nden silah zoruyla atılmasının ardından Rum egemenliğini ve azınlık olmayı kabul etmediklerinden dolayı insanlık dışı ve hukuka aykırı izolasyona maruz kaldığını vurgulayan Prof. Dr. Işıksal, serbest ulaşım, doğrudan ticaret, uluslararası spor ve kültürel aktivitelere katılmak gibi en temel insan haklarının siyasete karıştırılmaması gerektiğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal

Prof. Dr. Işıksal, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın göreve geldiği günden beri Kıbrıs Türk Halkına yönelik yürütülen bu zulme son verilmesi yönünde ortaya koyduğu eşit uluslararası statü ve egemen eşitlik vizyonunun yeni bir talep değil, Kıbrıs Türk Halkının zaten var müktesep hakkı olduğunu vurguladı.

"MÜSLÜMAN ÜLKELERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

KKTC olarak Müslüman ülkelerden izolasyonun kaldırılması konusunda destek beklediklerinin altını çizen Işıksal, Kıbrıs Türklerinin adada verdiği kutsal ve onurlu mücadelenin sadece kendi davaları için değil, aynı zamanda Türk ve Müslüman kimliğini bu adada unutturmaya çalışanlara da karşı olduğunu vurgulayan Işıksal, KKTC’nin İslam İşbirliği Teşkilatı'na tam üye olması çağrısı yaptı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar