KHK'yı eleştirdi, hükümete de diploma soruşturması için "Meclis'in önünü açın" dedi

13 Mart 2024

Güncelleme: 13 Mart 2024

A
A

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, görevinden uzaklaştırılan öğretmen ile ilgili KHK'nın yanlı davrandığını belirterek, hükümete de son günlerde yaşanan diploma usülsüzlüğünün soruşturulması için gereğini yapmaya davet etti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, hükümete, diploma usulsüzlükleri ile ilgili cezai kovuşturmanın yapılabilmesi için Meclisin önünün açılması çağrısı yaptı.

Maviş yazılı açıklamasında, Kamu Hizmeti Komisyonu'nun (KHK), Öğretmenler Yasası'nda açıkça düzenlenmeyen suçlardan ötürü bir yönetim kurulu üyelerini, daha ceza davası görülmeden acele ve usule aykırı bir şekilde yargılayıp, 4,5 yıl öğretmenlik görevinden uzaklaştırdığını, 18 yıl için de kademe ilerlemesini durdurduğunu kaydetti.

"KHK, ÜST DÜZEY KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN İLGİLİ YASAYI GÖZETMİYOR"

KHK'nın “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme, haksız kazanç ve makam elde etme, görevini kötüye kullanma, çıkar çatışması, rüşvet” ve benzeri suç teşkil eden unsurlarla mahkemeye çıkmalarına rağmen üst düzey kamu görevlilerine kamu görevliler yasasının 102'inci ve 103'üncü maddelerini yürürlüğe koymadığını, KHK’nın bu tavrının yansızlık ve hesap verebilirlik ilkesi ile çeliştiğini savundu.

Bahse konu üyenin herhangi bir suç işlemediğini belirten Maviş, "KHK'nın ceza davasını beklemeden böyle bir cezayı kesmekte tereddüt etmemeyi bu saadet zincirini kuran ve devam ettirmek isteyenlere bir borç bildiğini" söyledi.

Maviş, Kamu Hizmetleri Komisyonu üyelerine de, "Ülke sahte diploma düzenleme, tedavüle sürme, haksız kazanç ve menfaat elde etme, rüşvet verme, hediye alma, ihaleye yön verme gibi infial yaratan olaylarla çalkalanıyor. Bu işlere karışan üst düzey kamu görevlileri ile ilgili ne yaptınız? Cezai soruşturma veya cezai kovuşturmanın bildirilmesi ile ilgili yasa maddesi açık değil mi?” diyerek seslendi.

Maviş, Başbakan'a hitaben de; “Dokunulmazlıkların ardına saklanmayın. Bakan ve vekil varsa cezai kovuşturmanın yapılabilmesi için Meclisin önünü açın! Haksızlık, ayrımcılık, partizanlık temeli ve sosyal/ahlaki çöküşün nedeni bu saadet zincirinin her halkası kopana kadar sözümüzü, eylemimizi esirgemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar