"Kaybınız için üzgünüz hocam..."

10 Mayıs 2024

Güncelleme: 10 Mayıs 2024

A
A

Depremde, İsias Otel'de kızı Selin'i kaybeden Ruşen Karakaya, öğrencileri ile dönem içinde yaşananları hiç konuşmadıklarını ancak dönem sonunda yanına gelerek "Kaybınız için üzgünüz hocam." dediklerini anlattı.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, öğrencilerinin yaşadıklarından ve İsias dava sürecinden haberdar olduklarını, ancak dönem içinde sınıfta bu konuyu hiç konuşmadıklarını, sessiz desteklerini aldığını belirtti.

Adıyaman dönüşü, görev yaptığı Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki odasında MYK Haber Müdürü Ramazan Adnan'a konuşan Karakaya, öğrencilerinin dönem sonunda ise yanına gelerek "Kaybınız için üzgünüz hocam." dediklerini belirterek, "Bu konuda bana saygı göstermeleri ve anlamaları çok değerli çok önemli." dedi.

"KAYBINIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ HOCAM"

Ruşen Yücesoylu Karakaya, bu süreçte öğrencilerinin kendisine olan yaklaşımlarını ve duygularını şöyle dile getirdi.

"Olayın üzerinden 15 ay geçti ve ben bir dönem ara verdim. Akademik yılın başında başladım. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyim, modern dillerde akademik İngilizce dersi veriyorum,

Genelde benim sınıfımda yabancı öğrenci olur, Türkiye'den ve Kıbrıs’tan çok az sayıda öğrencim olur. Yabancı öğrencilerin çoğu anladığım kadarıyla konuyu bilmiyorlar, hiç bu konuyla ilgili onlarla sohbet etmedim.

Türkiye'den ve Kıbrıs'tan birkaç tane öğrencim vardı geçen dönemden. Biliyorlar beni tanıyorlar beni aslında ama sınıfta bu konuyu hiç konuşmuyoruz. Yani sınıfa girdiğim anda oranın başka bir anlam ifade etmesi gerekiyor yani orası, bir an belki her şeyi durdurduğum ve sadece dersime odaklandığım bir yer olması gerekiyor. Bu yüzden sanırım onlar da bunu anladıkları için bir dönem boyunca mesela hiç konuşmadık. Dönemin sonuna geldik, sınavları olacak artık ayrılacağız çünkü, dönem dönem görüyorum öğrencilerimi, ikinci dönem aynı öğrencilerle değilim. 1-2 öğrencim yanıma geldi ve ‘Kaybınız için üzgünüz.’ dediler. Kolyemden de... Adım Ruşen, burada Selin yazıyor, laptopumda ailemin resmi var kızım önlerinde. ‘Kaybınız için üzgünüz hocam.’ dediler, ‘Mücadelenizi destekliyoruz, sonuna kadar arkanızdayız, yanınızdayız.’ dediler. Mesaj atıyor bana o geçen dönemden öğrencilerim, ‘Yanınızdayız, destekliyoruz.’ demeleri yeterli zaten. Medyadan takip edebiliyorlar davanın geldiği son durumu. Bu dönemde aynı şekilde yeni bir sınıf yeni öğrenciler var. Birkaç öğrencimin yüzünden anladım, biliyorlar aslında ama hiç konuyu açmıyorlar. Yine dönemi sonuna geliyoruz, büyük ihtimal yine aynı şeyi yaşayacağım, yine aynı duygularla bana gelecekler ve söyleyecekler ama bu konuda bana saygı göstermeleri ve anlamaları çok değerli çok önemli. Sessiz desteklerini alıyorum, dönem sonu da sesli dile getiriyorlar.

Her dönem sınıfımda Selin var, çok ilginçtir, hatta  bir ay önce ara sınavlarda hiç bilmediğim bir sınıfa gözetmen oluyorum. Sınıfta iki tane Selin vardı kız öğrenci, bir tane de yine kız öğrenci soyadı Karakaya… Öyle ilginç bir şey yaşadım."

Not: Ruşen Karakaya'nın, 5 ayrı güne yayılacak röportajının ilk dört bölümünü aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar