Kadınların siyasette yer alması için eğitim veriliyor

20 Nisan 2024

A
A

10 hafta sürecek derslerin yer alacağı ve katılımcılara sertifika verilecek olan "Siyaset ve Liderlik Okulu" eğitim programı, düzenlenen açılış töreni ile başladı. Tatar, kadınların yaptıkları işte daha titiz ve başarılı olduğunu söyledi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'nin iş birliğinde düzenlenen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin destek verdiği “Siyaset ve Liderlik Okulu" eğitim programı Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda başladı.

Açılışa eşi Sibel Tatar ile katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılışta yaptığı konuşmasında, kadınların siyasette daha fazla yer alabilmesi için siyasete hazır olması zamanını ona göre ayarlaması gerektiğini belirtti.

Tatar, “Kadınlarımız eskiye göre daha ön plana çıkabilir. Kadınlar yaptıkları işte daha titiz daha başarılıdır. Başarılı olanların önü açıktır. Sizlere yardımcı olmak için çalışmalarınızı destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, kadın kotalarına işaret ederek kadının kendisini siyasete hazırlamasının önemli olduğunu ifade etti ve siyasetin bir nevi pazarlama işi olduğunu söyledi.

"Siyasette kadın olmalıdır ve daha ileriye gidilmelidir. Milli mücadelede beraber olduğumuz kadınlar vardı, siyasette de böyle olmalıdır. Hep birlikte yola devam edeceğiz" ifadelerini kulandı.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) Başkanı İçim Kavuklu, 1 buçuk yıldır üzerinde çalıştıkları projenin eğitim programları aşamasına geçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sosyal dönüşüm için kadının siyasette bulunmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi (KAEM) Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen de geçmişte tarihte kadının adının çok geçmediğini ancak son yıllarda kadınlarla ilgili çalışmaların daha ön plana çıktığını belirterek, siyasette kadınları daha da güçlendirmek ve cesaretlendirmek gerektiğine işaret etti.

SİYASET VE LİDERLİK OKULU

Siyaset ve Liderlik Okulu ile 10 hafta boyunca her hafta iki modül olmak üzere dersler verilecek ve 21 Haziran’da sertifika töreniyle program tamamlanacak.

Eğitim programını %70 oranında tamamlayan katılımcılara, her iki üniversitenin ortak olduğu Katılım Sertifikası; sınavda başarılı olanlara ise Başarı Sertifikası verilecek.

Bu sertifikalar, siyasette veya çeşitli kurum ve kuruluşlarda lider pozisyonlara yükselmeyi hedefleyen kadınlara büyük avantaj sağlayacak.

Siyaset Okulu’na 0392 630 22 69 ile 0546 999 20 21 telefonları ve cws.kaem@emu.edu.tr ve genelsekreter@gikad.org adreslerinden kayıt yapılabilir.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar