Kaçaklar cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 24 Nisan 2024

Güncelleme: 24 Nisan 2024

A
A

Çoğu bir yılı aşkındır kaçak olarak yaşayan ve tutuklanan 9 zanlı cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da gerçekleştirilen asayiş ve trafik kontrolleri esnasında ülkede kaçak yaşam sürdükleri tespit edilen 9 zanlı bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemede zanlılar M.A.E., D.O.I.W., E.C., I.I., H.H., F.C.S., K.A.K.A., İ.O.O. ve A.B. ile ilgili olgular aktarılarak, teminat talep edildi.

Mahkemeye bilgi veren polis, 20 Nisan tarihinde, Lefkoşa'da Şht. Mehmet Kemal Sokak üzerinde, bir polis ekibince yapılan denetim sırasında M.A.E. ve  D.O.I.W.'nin tespit edildiğini söyledi.  

Polis, D.O.I.W.'nin 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren toplam 505 gün, M.A.E.’nin ise 28 Ocak 2023 tarihinden itibaren toplam 448 gün KKTC'de izinsiz olarak ikamet ettiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Polis memuru, I.I. ve H.H.’nin de 20 Nisan’da Lefkoşa Surlariçi’nde tespit edildiklerini belirtti. Polis, yapılan muhaceret kontrolünde I.I.'nın 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren toplam 322 gün, H.H.'nin ise 4 Mart 2022 tarihinden itibaren toplam 778 gündür izinsiz olarak ikamet ettiğinin belirlendiğini ve suçüstü hali gereği tutuklandıklarını kaydetti.

Polis, A.B.’nin ise 23 Nisan’da Lefkoşa’da tespit edildiğini, yapılan muhaceret kontrolünde 30 Mart 2021 tarihinden beri ülkede kaçak kaldığının belirlendiğini açıkladı.

Polis, ayrıca zanlılarla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan gerekli soruşturmanın yapıldığını, ülkede yasal statülerinin olmadığını belirterek, tutuklu yargı talep etti.

Mahkeme, M.A.E., D.O.I.W., E.C., F.C.S., K.A.K.A., İ.O.O. ve A.B.'nin 15, I.I., H.H.'nin ise 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar