İzinsiz ithal ettiği silahı üzerinde taşıdı, beraberindeki kişi de tutuklandı

17 Nisan 2024

A
A

Polisin bir ihbar üzerine yaptığı operasyonda, bir araç içinde tespit edilen zanlının üzerinde ve evinde olmak üzere toplam iki adet tabanca ve mermiler bulundu. Kendisi ile birlikte araç sürücüsü de mahkemeye çıkarılarak, iki gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ

Minareliköy’de operasyon düzenleyen polis; silah, mermi ve şarjör ele geçirirken, tutuklanan M.Y.C. ve E.Y. “kanunsuz ateşli silah ithali tasarruf ve taşıma, kanunsuz patlayıcı madde tasarruf ve taşıma suçlarından” mahkemeye çıkarıldı.

ZANLININ ÜZERİNDE VE EVİNDE KANUNSUZ İKİ TABANCA BULUNDU

Mahkemede olguları aktaran polis, dün sabah saatlerinde, alınan bir ihbar üzerine polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Erülkü Süpermarket'in otoparkında HR 905 plakalı araç yolcu olarak bulunan M.Y.C.'nin belinde beyaz zarf içerisinde Türkiye'den izinsiz olarak ithal edip kanunsuz  tasarrufunda taşıdığı 9 mm’lik tabanca, 6 adet 9 mm’lik canlı mermi ile bir kısa ve bir adet uzun şarjör tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi.

Zanlı C.'nin yanı sıra araç sürücüsü E.Y.'nin de tutuklandığını belirten polis, M.Y.C.'nin Girne’deki evinde yapılan aramada 7.65 mm silah ile silaha ait şarjör ele geçirildiğini, zanlıların gönüllü ifade verdiğini, bu ifadelerin araştırılacağını ayrıca, silahların balistik incelemeye gönderileceğini, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu belirtti. 

Polis, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti, mahkeme de zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar