İzcan, hükümeti istifaya çağırdı: 600'den fazla sahte diploma...

21 Mart 2024

Güncelleme: 21 Mart 2024

A
A

600 kadar sahte diploma verildiğini, 30 bin kadar öğrencinin kayıp olduğunu belirten İzzet İzcan, hükümetin istifa etmesini istedi. İzcan, konuyu YÖK'e ihale ederek kurtulamayacaklarını, temiz eller operasyonun başlatılmasını istedi.

ZgotmplZ

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümetin derhal istifa ederek temiz eller operasyonunun başlatılması gerektiğini savunarak, haklarında yolsuzluk iddiası olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının da kaldırılması çağrısında bulundu.

İzcan, yapılan açıklamada, dokunulmazlıkların kaldırılması için daha fazla beklenti olup olmadığını sorgulayarak, yaşananların tek sorumlusunun ülkeyi yönettiğini iddia edenler olduğunu belirtti.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nin genel sekreterinin 600'ü aşkın sahte diploma verildiğini itiraf ettiği iddiasına dikkat çeken İzcan, diğer üniversitelerin kaç sahte diploma verdiğini sorguladı. Sorumluların en alttan en üste kadar hesap vermesi gerektiğini vurgulayan İzcan, haklarında iddia bulunan milletvekillerinin etik dışı davrandığını ifade etti.

Üniversite sektörünün baştan aşağıya incelenmesinin gerekliliğine işaret eden İzcan, yaşananları Türkiye'nin Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) ihale ederek işin içinden çıkılamayacağını belirtti.

Olayların sadece diploma yolsuzluğuyla sınırlı olmadığını savunan İzzet İzcan, 30 bin kayıp öğrencinin nerede olduğunu sorgulayarak, bazı eğitim kurumlarının insan kaçakçılığı yaptığını ve yaşananların siyasi iktidarın sorumluluğunda olduğunu ileri sürdü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar