İsias'ta yeni bilirkişi raporunu Dokuz Eylül hazırlayacak... Ailelerden ilk yorum...

14 Mayıs 2024

A
A

İsias davasının yeni bilirkişi raporunu İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hazırlayacak. Aileler, "Bilirkişilerin düzgün bir rapor sunacağına inanmak istiyoruz." açıklaması yaptı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

3'ü tutuklu 11 sanıkla devam eden İsias davasının ikinci duruşmasında temin edilmesine karar verilen yeni bilirkişi raporunu hazırlayacak üniversite belli oldu.

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nden kapsamlı bir rapor için bilirkişi heyeti talep etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi, daha önce Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı Diyarbakır’da 89 kişinin yaşamını yitirdiği 22 kişinin de yaralandığı Galeria Sitesi’nin bilirkişi raporunu hazırlamıştı.

İsias davasında Ankara Gazi Üniversitesi'nce hazırlanan bilirkişi raporuna çelişkili ifadeler tespit edilmesi üzerine 26 Nisan'daki duruşmada sanık ve müşteki avukatları itirazda bulunmuş, mahkeme yeni bir bilirkişi raporu temin edilmesi kararı vermişti. Şampiyon Melekler'in ailelerinin avukatları, duruşmada mahkemeye üç ayrı teknik uzman bilirkişi raporu da sunmuştu.

21 Mart’ta dosyaya giren Gazi Üniversitesi bilirkişi raporu ışığında, mahkeme şirket ortaklarından Efe Bozkurt ve fenni sorumlu Halil Bağcı’nın tutuksuz olarak yargılanmasına karar vermişti.

Bir sonraki duruşma 12 Haziran 2024'te saat 09.00'da yapılacak.

"BİLİRKİŞİLERİN DÜZGÜN BİR RAPOR SUNACAĞINA İNANMAK İSTİYORUZ"

Konuyla ilgili Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, aileler adına şu açıklamayı yaptı:

"Bilime, hukukun üstünlüğüne inanmak istiyoruz. Konusunda uzman kişilerin İsias da yaşanan cinayeti tüm gerçekliği ile bir kez daha mahkemeye göstereceğine inanıyoruz. 16 saniyede yıkılan ve sevdiklerimize mezar olan bu kum yığının bilim ile bir açıklaması var ve bilirkişilerin bu gerçek doğrultusunda düzgün bir rapor sunacağına inanmak istiyoruz. İsias'ta en sevdiklerimizi, ne olursa olsun diyen, usulsüz iş yapan, ahlaksızlar tarafından kaybettik ve son nefesimize kadar bu kişilerin olası KASTLA yargılanması için mücadele edeceğimizi tekrarlamak isteriz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar