İsias Otel enkaz alanının etrafı kapatıldı: Seçim sonrası inşaat çalışması başlaması bekleniyor

29 Mart 2024

Güncelleme: 29 Mart 2024

A
A

6 Şubat depremlerinde 39 KKTC vatandaşının yaşamını yitirdiği Adıyaman'daki İsias Otel'in enkaz alanının etrafı kapatıldı. Alanda, seçim sonrası inşaat çalışması başlaması bekleniyor.

ZgotmplZ MYK

Abdurrahman Akçal - Adıyaman

Türkiye'nin Adıyaman ilinde, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Bulvarı üzerindeki binaların enkaz alanlarıyla ilgili olarak yapılan "rezerv alan" uygulaması İsias Otel için de yapıldı.

REZERV ALAN İLAN EDİLEN ALANLARA "ZEMİN + 4" BİNA DİKİLİYOR

6 Şubat depremlerinde yıkılan ya da ağır hasar aldığı için sonradan yıkımı yapılan binaların bulunduğu bazı alanlar bakanlık tarafından rezerv alan ilan edilerek, tek tip proje ile yeniden ve yerinde dönüşüme tabi tutuluyor. Rezerv alan ilan edilen alanların etrafı kapatılarak, şantiye giriş kapısı bırakılıp, derhal temel açma ve inşaat çalışmalarına başlanan bu alanlar, "zemin + 4" şeklinde altı dükkan üzeri 4 kat ev ya da ofis olacak şekilde inşa ediliyor.

Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan İsias Otel enkaz alanı da 10 gün kadar önce rezerv alanlarda yapılan uygulamaya benzer şekilde etrafı kapatılarak, bir tarafı açık olmak üzere bırakıldı. Enkaz alanının yanındaki bölge de kapatılmasına rağmen, otopark şekilde kullanımına devam ediliyor.

SEÇİM SONRASI İNŞAAT ÇALIŞMASI BAŞLATILMASI MUHTEMEL

İsias Otel enkaz alanı yerinde dönüşüme mi tabi tutuldu? Rezerv alan mı ilan edildi? Bu sorular şimdilik cevapsız ancak, seçim sonrası süratle bu alanda bir inşaat çalışması başlayabileceği, benzer uygulamalardan tahmin ediliyor.

BU DURUM DAVA SÜRECİNİ NASIL ETKİLER?

Bilirkişi raporlarına itirazlar sürerken ve dava dosyasında bazı belirsizlikler hakimken, "İsias Otel enkaz alanında olası bir temel kazılması ve enkazın tamamen yok edilmesinin sonuçları ne olabilir, bilirkişi raporlarının yeniden istenmesi halinde dava sürecini nasıl etkiler" bilinmiyor...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar