İsias davası: Aileler, Adıyaman Belediyesini ve mezarlığı ziyaret etti

25 Nisan 2024

Güncelleme: 25 Nisan 2024

A
A

İsias davası nedeniyle Adıyaman’a giden Şampiyon Melekler'in aileleri, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi ziyaret etti. Heyet daha sonra, depremde hayatını kaybeden vatandaşların defnedildiği mezarlığı ziyaret etti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Şampiyon Melekler’in ailelerinin de aralarında bulunduğu yüz kişilik ekip, yarın yapılacak duruşmaya katılmak için bugün Adıyaman’a gitti.

Aileler, bölgedeki temasları çerçevesinde, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi ziyaret etti.

Görüşmede ilk sözü alan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, İsias Otel davasının, Türkiye ve Adıyaman için bir dönüm noktası olacağına vurgu yaparken, otelin yapım aşamasındaki teknik hatalardan bahsetti ve destek istedi.

Karakaya, Şampiyon Melekler’in isimlerinin yaşatılması için hazırlanan hediyeleri, Başkana takdim etti.

Tutdere ise görüşmede yaptığı konuşmada, ailelerin verdiği mücadeleyi takdir etti ve bu tür hadiselerin yaşanmaması noktasında bir örnek teşkil edeceğini söyledi.

“İnşa ve imar konusunda burayı dirençli kent haline getireceğiz, çaba göstereceğiz" diyen Tutdere, daha sıkı takip yapacaklarını da vurguladı. Tutdere ayrıca, "6 Şubat depremlerinde mahkemelerin ne gerekiyorsa onu yapacak. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI MYK HABER'E KONUŞTU

 MYK Haber'e özel bir röportaj veren Adıyaman'ın yeni belediye başkanı Abdurrahman Tutdere, "Onlar bizim akrabalarımız, onlarla kader birliği yaptık. Dileğimiz adaletin gerçekten yerini bulması." dedi.

 
MEZARLIĞA ZİYARET
 
Aileler, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile birlikte depremde hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezarlığı ziyaret etti.
Ziyarette duygusal anlar yaşandı.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar