Interpol'un kırmızı bültenle aradığı Rus KKTC'den çıktı, yasaklı göçmen ilan edildi

1 Kasım 2023

Güncelleme: 1 Kasım 2023

A
A

Interpol tarafından aranan ve KKTC'de olduğu bildirilen Rus vatandaşı Vladislav Apakov “yasaklı göçmen” ilan edildi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Rus vatandaşı Vladislav Apakov yasaklı göçmen ilan edildi.

Polis Genel Müdürlüğü'nün (PGM) önergesi doğrultusunda Bakanlar Kurulu'nun dün aldığı bir karar, aynı gün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararda, Apakov'un “İnterpol tarafından arandığı, ülkesinde birçok suç işlediği, KKTC'ye gelmeden önce Rusya'da çalışmakta olduğu bir firmadan yüklü miktarda parayı hesabına aktardığı, daha sonra KKTC'ye geldiğinin tespit edilmesi” nedeniyle, “yasaklı göçmen” ilan edilmemesine karar verildiği belirtildi.

 KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Vladislav Apakov, Kasım 2020'den bu yana ülkesi tarafından kırmızı bültenle aranıyor. Apakov hakkındaki kırmızı bülten Interpol'ün sitesinde yer alıyor.

SORU ÇOK, BİLGİ ALACAK YETKİLİ YOK

Apakov'un "KKTC'ye ne zaman geldiği ve şimdi nerede olduğu, KKTC'de ne kadar, hangi statüde kaldığı?" merak edilen sorular arasında...

MYK Haber'in ulaştığı PGM yetkilileri, bilgi için İçişleri Bakanlığı'nı adres gösterirken, İçişleri ve Muhaceret Dairesi yetkililerine ulaşma çabası ise sonuçsuz kaldı. 

KARAR

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında şöyle denildi:

“Bakanlar Kurulu, önergede (Önerge No:1794/2023) belirtilen gerekçeler ve önergeye ekli sunulan Polis Genel Müdürlüğünün güvenlik raporu ışığında, 12.12.1970-lzhevsk doğumlu Vladislav Apakov'un Interpol tarafından arandığı, ülkesinde birçok suç işlediği, KKTC'ye gelmeden önce Rusya'da çalışmakta olduğu bir firmadan yüklü miktarda parayı hesabına aktardığı, daha sonra KKTC'ye geldiğinin tespit edilmesi nedeniyle, Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası'nın 6'ncı maddesinin (1)'inci fıkrasının (g) bendi uyarınca, kamu düzenini, yönetsel düzeni veya genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı arasında ve Devlete karşı düşmanlık uyandırma veya Devletin yetki ve gücüne arşı entrika çevirmesi olasılığı bulunduğundan, tüm bulgu ve olgular değerlendirilerek, Vladislav Apakov'un Yasaklı Göçmen olarak ilan edilmesine karar verdi.”

 VLADISLAV APAKOV İLE İLGİLİ NELER BİLİNİYOR?

Vladislav Apakov, ülkesinde Smolenskavtodor Devlet Bütçe Kurumu'nun müdürlüğünü yaptığı sırada, kişisel çıkar sağlamakla suçlanıyor.

Rus basınında o dönem çıkan haberlerde, müfettişlere göre Apakov, kendisine bağlı bir tedarikçiden açık artırmalarda piyasa değerinin üzerinde fiyatlarla kuruma satın almalar yatı.

Ocak 2015'ten Mart 2018'e kadar olan dönemde müdürlük yapan Apakov'un 46 milyon ruble devleti zararı uğrattığı belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar