İki "Glock"a şimdi de bir "Sur" eklendi... Zanlıya 8 gün ek tutukluluk

Kamalı Haber, 22 Şubat 2024

Güncelleme: 22 Şubat 2024

A
A

Haspolat'ta iki silah ve mermilerle yakalanan zanlı hakkında 8 gün ek tutukluluk kararı verildi. "Silah taşıma" suçlamasıyla tutuklanan bir şahıs ise, silahı kendisine satanın, haberlerde fotoğrafını gördüğü zanlı olduğu iddiasıyla polise başvurdu.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Haspolat'ta tasarrufunda iki adet "Glock" marka tabanca ile 53 adet mermi bulunan E.A. ikinci kez mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemeye bilgi veren polis, biri 9 mm’lik diğeri 7.65 mm'lik iki silah ve mermilerin zanlının aracında yapılan aramada bulunduğunu anımsattı.

Polis, silah ve mermilerin balistik inceleme sonuçları ile zanlının cep telefonunun data inceleme sonuçlarının beklendiğini kaydeden polis, evinde yapılan aramada ise kanunsuz bir şeye rastlanmadığını açıkladı.  

Zanlının itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiğini de aktaran polis, olayın medyaya yansımasının ardından yaşanan bir gelişmeyi de paylaştı.

Polis anlatımına göre, 21 Ocak 2024 tarihinde "kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma tasarruf" suçundan tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan bir zanlı, Lefkoşa Adli Şube'ye giderek, "Sur" marka 9 mm'lik tabanca ve 10 adet mermiyi, zanlı E.A. ’dan aldığını, bu kişinin daha önce adını bilmediğini, haberlerde görünce tanığını beyan edip, ifade verdi.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlı hakkında 8 gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkeme heyeti polisin talebi doğrultusunda zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar