İki ''dava arkadaşı'' görüştü

7 Aralık 2023

Güncelleme: 7 Aralık 2023

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'ı kabul etti. Vural, Töre'yi "dava arkadaşı" olarak nitelendirdi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ı kabul etti. 

Kabulde Töre, Vural'ı çok eskiden beri tanıdığını ve aynı idealleri taşıdıklarını belirterek, Türklük davası ve Kıbrıs Türkünün davası konusunda ortak bir paydada bulunduklarını ifade etti.

Töre, KKTC'de göndere çekilen bayrağın inmemesi için mücadele verdiklerini, ancak bu mücadeleyi eleştiren çevrelerin olduğunu söyledi. Gazze'de yaşanan olaylar sonrasında Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin değerlerinin zedelendiğine dikkat çeken Töre, güçlü olanın haklarını koruyabildiği bir dünyada yaşandığını vurguladı.

Gazze'de yaşananların benzerini 1974 öncesinde Kıbrıs Türk halkının da yaşadığını belirten Töre, ulusal kurtuluş mücadelesi vererek direniş gösterildiğini ve Türkiye ile buluşmanın ardından Kıbrıs Türklerinin rahat ve güvende olduğunu ifade etti. Ancak, Rum ve Yunan tarafının hala Kıbrıs'ı "elen adası" olarak gördüklerine dikkat çekti.

Oktay Vural ise konuşmasında, Töre'yi "dava arkadaşı" olarak nitelendirdi ve Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin simgesi olan Meclis'te olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Gazze'de yaşanan olaylar karşısında tepki göstermeyenlerin, Kıbrıs'ta bir yol yapımı konusundaki olayı uluslararası camiaya ayağa kaldırabildiklerine vurgu yaptı.

Vural, KKTC'nin demokratik olgunluğunun saygın olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının yıllar süren mücadelesiyle örnek olması gerektiğini belirtti. Uluslararası camianın KKTC ve Kıbrıs Türk halkına karşı çifte standart uygulamamasını istedi. Konuşmasını, "İnşallah sizin gibi dava adamlarının öncülüğünde Kıbrıs Türk halkı, bağımsızlık kızıl elmasını gerçekleştirecektir" ifadeleriyle tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar